2021-05-12
招牌一口西多士 ($25)西多士賣相幾特別,外表呈金黃色✨,砌到好似一個金字塔嘅形狀。呢度嘅西多士係將麵包分成了九小份,再沾上雞蛋漿嚟半煎炸。麵包比平時啲西多士厚身,但麵包夠軟熟,唔會一按就扁,而且內裡亦炸得近乎膨脹,做到外脆內鬆軟嘅口感😋,唔使切得嚟又易入口。由於多士切到好細塊,令每一嚿都沾滿咗濃濃嘅蛋香♨️,蛋漿甚至滲入麵包中心,整完再預先淋上花生醬、糖漿煉奶同牛油,更有利於多士吸入醬汁同溶化牛油,味道亦比傳統一大塊嘅西多更香口🤤,足夠邪惡。但個花生醬我覺得淡左啲,而且啲醬太多,食到多幾啖就會覺得膩喉😥,所以認為路過就不妨一試,但唔需要專程而嚟。------------------------------整體評分:7.2/10小編回頭率:5/10Btw個老闆都好熱情下,我地一嚟到就向我地極力推薦西多😂,感覺如果啲人本身唔打算試都會受佢感染嗌下嚟食。
呢度嘅西多士係將麵包分成了九小份,再沾上雞蛋漿嚟半煎炸。
整體評分:7.2/10
小編回頭率:5/10