同老婆出街,佢無乜胃口,淨係想食甜食,但係我又肚仔餓想食啲飽肚嘅野,於是喺旺角周圍行下,睇下啲Menu就決定入去呢間Cookery Sweet Tooth。舖裏面裝修簡約舒適,Menu食品種類唔少,我揀左蝦汁大蝦扁意粉,蝦汁帶有少少辣味刺激胃口,大蝦彈牙鮮味足,扁意粉軟硬適中,好快比我食晒😆另外叫左青醬海鮮酥皮餅,熱辣辣嘅酥皮邊咬落去好香口,加上大蝦同八爪魚粒,夠晒爽口,配上青醬同芝士,又濃香又清新,真係多重嘅享受😋呢個大愛😋老婆幫手食少少酥皮餅之餘就叫左個朱古力心太軟,佢最鍾意就係溫度同埋流出黎嘅朱古力稠糊度啱啱好嘅心太軟,食落去嘅口感真係完全唔同🤣睇佢笑嘅表情都知佢滿意😂十分好🤭另外一邊食嘅時間發現左原來有唔同優惠,例如24小時前預約嘅話可以以85折享受正餐產品,不過唔包括甜品、飲品同埋特價套餐;另外都需要夜晚9點前埋單同離座;如果無人等位可以一直坐,不過有人嘅話就只可以坐最多120分鐘喇;仲有訂座嘅話可以免埋開餅費同切餅費,適合去同朋友慶祝開party🥰喺社交平台標注舖頭仲可以用$2換購蒜蓉包添👍🏻呢間舖主菜同甜品嘅款式種類都非常之多,可惜兩個人真係試唔到啲乜,遲啲有機會會再試下

呢間舖主菜同甜品嘅款式種類都非常之多,可惜兩個人真係試唔到啲乜,遲啲有機會會再試下其他野🤔😆
2024-05-27
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
  • 朱古力心太軟
  • 青醬海鮮酥皮餅