今次約咗同觀塘返工既朋友食飯,就返佢去佢個頭食,佢就介紹The Wave入面呢間西餐廳,嚟過The Wave幾次,第一次嚟呢一間。一上到嚟都覺得感覺幾好,環境雖然唔算好大,但每張枱之間有返啲距離幾舒服,裝飾都唔錯,又幾有氣氛。職員好快送咗個餐包俾我地,個餐包都好軟熟好好食,配埋黑醋好夾。因為當日做緊特價$10一隻生蠔,我哋就每人叫咗兩隻嚟試下,食落都幾新鮮,又好爽滑。叫咗個小食,芝士薯條配黑松露醬($78),黑松露醬好濃好香,連埋芝士薯條好好食!主菜嚟啦!慢煮紐西蘭牛柳伴香煎砵酒鵝肝($278),個牛好大舊,非常厚,食落去唔銀,牛味好香口。軟殼蟹牛油果意大利飯($148),軟殼蟹好好食,因為意大利飯再加埋牛油果溶,飯會俾平時食既再濕啲,但個味道食落去都好夾。Strawberry & Vanilla Cream Smoothie($48),朋友叫既smoothie。Rose & Lychee Soda($42),我叫既果味soda,幾清香得嚟又咁甜地,好好入口。

餐包

生蠔

芝士薯條配黑松露醬

慢煮紐西蘭牛柳伴香煎砵酒鵝肝

軟殼蟹牛油果意大利飯

Rose & Lychee Soda
$250 (Dinner)
餐包
生蠔