今晚收工好鬼肚餓,一路撘港鐵一路都想去沁沁麵食嗰個好鬼大份又好鬼抵食嗰個「大胃王秘汁撈麵」,以前一直都想食,但就係怕太大份量食唔晒🥺今次正好係一個大好機會挑戰一下呢個撈麵😡坐低睇吓餐牌,有鹵水豬扒、鹵水雞翼、豆卜、冬菇、腸仔🫘再加一個撈麵都係53蚊,真係好多肉好豐富😋但係睇真啲🔍腸仔?😨我不嬲都唔食腸仔喎😨唔通因為腸仔我就食唔到?😭咁我最後都係決定要食大胃王撈麵,最多都係走腸仔😡唔食唔好嘥嘢食嘛我同老闆娘講:我要一個大胃王撈麵走腸仔。老闆娘講:你唔食腸仔我幫你轉其他野好唔好?我:吓?可以轉其他嘢?老闆娘講:你走咗腸仔就當然要補其他嘢啦!大胃王撈麵咁多肉,不如我轉鹵水蘿蔔俾你好唔好?食多啲蔬菜健康啲我:吓?大感動了🥲第一次食大胃王撈麵感覺很好,個撈麵好好食,豬扒又夠軟滑👍🏻雞翼豆卜好入味👍🏻最特別係鹵水蘿蔔,無渣又唔苦,仲要好鮮甜,真係好好味😋特別係我今次發現店內有Mirror 收藏品,我就問老闆娘:你都係鏡粉?老闆娘答:啲收藏品係老闆,見到佢就反眼🙄老闆係姜糖🙄其實我都係姜糖🥰不過估唔到老闆都係🤣入嚟沁沁麵食嘢,除咗啲嘢食好味之外,其實都有一種回家吃飯的感覺,呢種感覺係會令你不斷的回頭

我同老闆娘講:我要一個大胃王撈麵走腸仔。
老闆娘講:你唔食腸仔我幫你轉其他野好唔好?
我:吓?可以轉其他嘢?

我:吓?大感動了🥲

老闆娘答:啲收藏品係老闆,見到佢就反眼🙄老闆係姜糖🙄

其實我都係姜糖🥰不過估唔到老闆都係🤣入嚟沁沁麵食嘢,除咗啲嘢食好味之外,其實都有一種回家吃飯的感覺,呢種感覺係會令你不斷的回頭再幫襯🥰
大胃王撈麵
  • 大胃王秘汁撈麵