2022-10-23
位於新界區嘅我,真喺超級少會去港島區,喺因為最近工作需要先去多咗,就襯住哩個機會,喺港島區捐窿捐那搵野食😂無意中發現到巷仔有一間印度野,lunch set有得任食Naan,正😂啱哂大食嘅我🔸咖哩羊腩仔 $68佢嘅naan 喺即整,熱辣辣🔥一籃兩塊大大塊,質地好正好有咬口👍🏽個咖喱羊腩的咖喱香濃,配埋羊肉少少的so味,係不錯的!但羊腩有幾舊偏硬,如果淋啲嘅腩位就正!最後,估下我食左幾多Naan?😂我fill多咗兩轉,即是最後自己一個食咗6大塊Naan🤭食完6塊都未點哂嘅咖喱,差啲想叫多一籃😂整體嚟講食物質素不錯,Lunch幾十蚊能夠食到超飽,因為Unlimited Naan😂💛📍西灣河筲箕灣道240號海富樓地下後座#美食 #食評 #香港美食指南 #香港美食推介 #食好西 #小店 #hkfoodielife #hkfoodgram #hkfoodie #hkfoods #西灣河美食
🔸咖哩羊腩仔 $68
最後,估下我食左幾多Naan?😂
📍西灣河筲箕灣道240號海富樓地下後座