2023-06-22 25 views
今次我去咗一間好有懷舊風格嘅茶餐廳,啲裝潢好有年代感,同埋佢哋嘅食物令我回想起啲年少嘅時光。佢哋嘅巴剎雞髀飯、手抓餅同埋丹南咖啡真係好好味,我嘗試咗之後就忍唔住想再食多啲。先嚟評論一下佢哋嘅招牌菜 - 巴剎雞髀飯。呢道菜以土雞腿為主角,肉質好鮮嫩,口感好好。啲飯粒又鬆軟又有飯香,令我一口接一口。不過,佢哋嘅巴剎雞髀飯仲有一個特別之處,就係佢嘅醬汁。呢個醬汁係老闆家傳嘅配方,味道好獨特,令呢道菜更加美味。再嚟評論一下另一道熱門菜品 - 手抓餅。呢道菜嘅外觀好簡單,但係味道好出色。手抓餅好鬆軟,夾上豬肉餡之後更加好味。而家,啲手抓餅仲有一個特別之處,就係啲醬料。啲醬料係老闆親手調製,味道又酸又甜,夾埋手抓餅入面之後令人回味無窮。最後,嚟評論一下佢哋嘅咖啡 - 丹南咖啡。呢款咖啡有濃郁嘅香氣同埋味道,令人一飲而成癮。咖啡入面嘅苦味同甜味相間,令人飲嘅時候不斷有新嘅發現。啲咖啡仲有一個特別之處,就係佢哋嘅烘焙方式。啲咖啡係老闆親手烘焙,烘焙嘅時間同埋溫度係根據老闆嘅經驗同感覺調整嘅,令呢款咖啡更加獨特。總括嚟講,呢間茶餐廳嘅環境同埋食物確實令我感受到咗濃濃嘅懷舊氛圍。佢哋嘅巴剎雞髀飯、手抓餅同

總括嚟講,呢間茶餐廳嘅環境同埋食物確實令我感受到咗濃濃嘅懷舊氛圍。佢哋嘅巴剎雞髀飯、手抓餅同埋丹南咖啡都係佢哋嘅招牌菜,味道好好,值得一試。如果你都想感受一下濃濃嘅懷舊風情,不如嚟到呢度試下啦。