2022-02-01
每日返工都會經過,睇住佢裝修,睇住佢開張。今日無帶飯,決定嚟哩度一試🍴佢lunch set 有前菜、主菜、甜品同飲品。主菜都幾多選擇,有14款📜想食得豐富啲,可以加$80將前菜轉成生蠔🦪前菜可以揀湯或者沙律,主菜揀咗fish and chips🐟🍟 想中和下,唔想咁熱氣,前菜揀咗沙律,係凱撒沙律🥗。份量都唔細架,可惜啲麵包粒又硬又un😥可能食慣港式麵包脆粒😅飲品叫咗洋甘菊茶,用透明茶壺上,賣相一流🫖到咗主菜時間啦,魚肉厚身,一啲都唔腥,配薯角。醬汁係沙律醬同青豆蓉醬。初頭見佢綠色,以為係牛油果,但食落有有陣青味,即刻睇睇menu,原來係青豆蓉。雖然我都食青豆,不過變成醬之後,就唔係好鍾意,而且同個魚、薯條唔係好夾😅我個人比較鍾意厚切粗薯條多過薯角,加上炸得唔脆,整體來講唔算好高分。甜品係藍莓芝士蛋糕🫐🍰總括而言,食物味道唔算好出色。相比下,個藍莓芝士蛋糕係最好味😓價錢唔低,唔算抵食。
今日無帶飯,決定嚟哩度一試🍴
想食得豐富啲,可以加$80將前菜轉成生蠔🦪
飲品叫咗洋甘菊茶,用透明茶壺上,賣相一流🫖
甜品係藍莓芝士蛋糕🫐🍰
總括而言,食物味道唔算好出色。
相比下,個藍莓芝士蛋糕係最好味😓
價錢唔低,唔算抵食。