2024-08-04
主打十字奶嘅茶記鋪頭係高街📍由正街搭電梯上去再向西邊街方向行會比較輕鬆🫡睇過佢餐牌覺得早餐同下午茶比較啱食😋除咗一般茶記嘅沙嗲牛 五香肉丁🍜, 呢間多啲懷舊特色野 飲品都多款揀早餐時段除咗抵食仲比較少人11:30前要去到啦!今次食咗牛奶豬骨湯肉丁米餐, $4X就已經有埋炒蛋🍳 火腿 多士🍞仲包熱飲💯真係平過一般大型連鎖茶餐廳牛奶豬骨湯好似係個signature🥹但就比肉丁蓋過咗 下次揀過第款再試!!😜野食質素同份量嚟講都同普通茶記差唔多🤔最出色係杯奶茶呀之前都聽fd講過呢度奶茶好飲 原來真係同其他好唔同好飲好多 飲1杯真係會唔夠喉!!呢個係下午茶餐🙈叫咗咸牛肉治🥪 宜家好似好少見啦 餐飲加錢($2X)叫咗木瓜milkshake🥤唔好以為就咁一份包唔飽😂份量好夠 4塊包都好厚 set原價~$4X 都抵食杯milkshake冇乜特別 亦都唔係特別大杯 屬於偏稀 飲完成杯都唔會好漏🤔對比起都係熱奶茶穩勝💯💯😛包類係其他時段都有得散叫 但就野飲都要散叫啦🫡個人認為早餐menu最多選擇又抵 為咗杯奶茶早起係值得㗎!!🥹餐廳座位都算多 不過有啲密🙈但我非繁忙時間去 所以上餐算快 staff都幾好禮
鋪頭係高街📍由正街搭電梯上去再向西邊街方向行會比較輕鬆🫡
早餐時段除咗抵食仲比較少人11:30前要去到啦!
野食質素同份量嚟講都同普通茶記差唔多🤔
餐廳座位都算多 不過有啲密🙈但我非繁忙時間去 所以上餐算快 staff都幾好禮貌