2024-06-17
呢間多國菜餐廳以飛天豬為主題🐖 裝修同餐具都用上豬仔元素好得意,除咗有多款豬嘅菜式,呢度仲好特別有波蘭菜式,我都係第一次食😛 🐷Porchetta ($238) 係烤豬肉卷釀咗多款香料同麵包糠,豬肉Juicy而且入味,配上蘋果醬食更清新😋 但如果豬皮再脆啲就好啦~🍝Piggy Carbonara ($158) 醬汁濃厚creamy,意粉彈牙仲要好掛汁,煙肉亦煎到好香口,增添口感!🫔Croquette ($48) 外皮炸至金黃色勁香脆,入面有蘑菇碎同酸椰菜,口感豐富😋🍎🍎Homemade Apple Strudel ($98)自家製蘋果批嘅酥皮好鬆脆,包住蘋果片同堅果,帶有淡淡肉桂香,味道香甜!食物種類都幾多,而且餐廳氣氛都幾不錯,好適合同朋友嚟食飯飲返杯🍸