2023-02-09
以前返工同同事聚餐都會嚟依間餐廳,無論係海鮮同扒類都製作得唔錯😍 今次就帶👦🏻一齊試下,聽朋友介紹佢哋仲有幾款fusion菜🤤💬 生蠔 Spain Pearl-spain佢哋會有時令生蠔,唔同種類畀客人選擇!生蠔咸度適中🥰 滑滑入口好creamy,感覺好新鮮! 宜家仲做緊買一送一優惠,都幾抵😻 下次試埋唔同產地同品種嘅蠔先得回頭食: ⓨⓔⓢ💬 脆炸軟殼蟹鮮芒果羅馬沙津軟殼蟹大大隻,食落肉都唔少,新鮮炸起十分香脆😍 鮮芒果雖然宜家唔係夏天,但都好甜好多汁! 加埋泰式酸辣汁,食落好fresh同開胃👅回頭食: ⓨⓔⓢ💬腐乳肉片韭菜花炒意粉依款菜式係中式與西式嘅crossover 🤭 見佢幾有玩味同特色就試一下!意粉軟硬合適且帶爽口,而腐乳味道比想像中夾亦唔會太死咸,肉片十分香軟唔乾身👍 連同韭菜一齊食幾香,食落都唔錯回頭食: ⓨⓔⓢ💬炭燒美國安格斯西冷扒(12oz)之前食過佢哋嘅斧頭扒,無論係味道同外型都好出色嘅,今次我哋兩個人食,斧頭扒嘅份量就可能太多了🤭所以都叫咗斧頭扒嘅朋友西冷扒😍 果然都係幾正,牛扒烤香後仍然多汁,重牛味同油香,而扒下放咗配菜,配菜同樣不能錯過,包括有秋葵、翠玉瓜、蕃
💬 生蠔 Spain Pearl-spain
💬 脆炸軟殼蟹鮮芒果羅馬沙津
💬腐乳肉片韭菜花炒意粉
回頭食: ⓨⓔⓢ
💬炭燒美國安格斯西冷扒(12oz)
之前食過佢哋嘅斧頭扒,無論係味道同外型都好出色嘅,今次我哋兩個人食,斧頭扒嘅份量就可能太多了🤭所以都叫咗斧頭扒嘅朋友西冷扒😍 果然都係幾正,牛扒烤香後仍然多汁,重牛味同油香,而扒下放咗配菜,配菜同樣不能錯過,包括有秋葵、翠玉瓜、蕃薯片同細薯,每種配菜都吸引哂牛扒嘅肉汁,烤香味加上蔬菜本身嘅甜味亦相映成趣🤭推介
回頭食: ⓨⓔⓢ
總結一下,食物質素、環境同服務都不錯,價錢亦合理價錢(係較同區其他食店高少少-質素亦相對高啲),不過店鋪位置對於其他區嘅朋友嚟講相對冇咁方便,港鐵出站都要行一段路🤭
❤️Cafe 2 Oyster n Grill
❤️西環西營盤皇后大道西371號地下