2015-11-11
之前好大熱既, 而家熱潮已過先黎試試, 不用排隊, 但即叫即整, 所以等左5 MINS. 店員都講解得好詳細清楚個MENU, 同點選擇, 好NICE.雪糕有2個口味揀, 當日有牛奶雪糕 同期間限定既抹茶雪糕. (已經冇芝士味雪糕)另外 CHURROS 上既朱古力口味有幾款.分別有7彩針朱古力, 士多啤梨朱古力, 藍莓朱古力, 忌廉芝士, 抹茶朱古力....等等, 但甘岩冇藍莓朱古力, 我地改第2款啦. 牛奶雪糕 $48 配 抹茶朱古力, 忌廉芝士 ($8) = $56 :牛奶雪糕好重奶味好滑, 係易溶左D, 唔算好厚身既雪糕, 不過放心既係冇冰感.加錢要左朱古力係churros上, 而且可以幫我切開, 揀2個口味.抹茶朱古力好靚既色, 但唔太重抹茶, 食到朱古力甜甜既味道.忌廉芝士帶點咸, 芝士唔濃. 好似將平時d cream cheese 塗上去食甘, 不過都少見, 幾特別.最正其實就甘配雪糕食, 因為一冷一熱, 而且雪糕夠軟滑又夠甜度, 配churros已經岩岩好, 好味.
另外 CHURROS 上既朱古力口味有幾款.
但甘岩冇藍莓朱古力, 我地改第2款啦.
牛奶雪糕配抹茶朱古力, 忌廉芝士