2019-03-13 323 views
琴日難得唔洗OT, 於是相約友人到尖沙咀既playa de papagayo一齊happy hour下。餐廳好近港鐵出口,一上來就見到,好易搵,六點幾來到唔洗等位添!餐廳走西班牙風,大部分都係高枱高凳,岩哂黎chill既我地。先點了一客西班牙烤乳豬件配自家製酸椰菜薯蓉。本身我怕會好似平時食既乳豬咁肥,點知依度既烤乳豬件岩岩好,層皮唔會好燶,一咬落去啲肉汁出哂黎,加埋酸椰菜解膩,推介呀!之前友人推介過依度既pizza, 今次一於試下四式芝士薄餅。四種唔同既芝士mix埋一齊真係好香好濃,岩哂我依啲芝士控,pizza餅底唔厚,同芝士比例剛剛好。如果多一兩個人share就perfect啦!另外仲點了一客黑松露野菌意大利扁麵。黑松露好足料,成碟意粉唔會好乾身,值得一試。話明黎happy hour, 當然要飲返杯。鐘意飲tequila 既我點左chupa cabra, 加左橙同青檸,唔會好甜,收工後小酌一杯最適合不過。

西班牙烤乳豬件配自家製酸椰菜薯蓉

四式芝士薄餅

黑松露野菌意大利扁麵

chupa cabra
$250 (Dinner)
西班牙烤乳豬件配自家製酸椰菜薯蓉
四式芝士薄餅