2022-05-06
估唔到喺香港都可以搵到咁地道既Tapas Bar🍻 之前去過西班牙最回味就係小酌食下Tapas小點既晚上🥂 熱鬧嘅氣氛好適合傾偈🎊老闆好Friendly好Chill 食物都好接近西班牙當地味道🇪🇸唔會感覺港式好有驚喜🥰⭐️ Mushroom Croquetas 🍄⭐️ Crab Croquetas 🦀⭐️ Squid Croquetas 🦑可樂餅係很經典嘅小食😋 炸得黃金色澤剛剛好🧡 用料好飽滿好Creamy 特別喜歡魷魚可樂餅🍘海鮮嘅鮮味好突出⭐️ Tortilla with Spicy Chorizo 🍳西班牙式嘅蛋餅感覺好家常🥚但係蛋香濃郁裏面仲係半熟流住蛋汁🤩 辣肉腸剛剛好增加了口感同鹹鮮🥳 鹹中帶辣的調味很過癮很道地😛⭐️ Meatball 🥩肉丸肉味十分濃郁食得出係自家製🤪 旁邊嘅麵包可以點蘑菇汁更加好嘅係付上橄欖油🧈⭐️ Seafood Paella 🦞最期待嘅重頭戲❤️先講飯粒偏硬少少 浸滿晒海鮮嘅精華🌊 完全係西班牙飯嘅精髓🔥 海鮮份量唔算太多 但驚喜地樣樣都新鮮特別係大蝦係爽口既🦐 性價比比起好多西班牙餐廳更好🌠⭐️ Churros 🍩略嫌炸得比較乾身 但係肉桂糖嘅份量啱啱好🍯朱古
⭐️ Mushroom Croquetas 🍄
⭐️ Crab Croquetas 🦀
⭐️ Squid Croquetas 🦑
道地😛
⭐️ Meatball 🥩
⭐️ Seafood Paella 🦞
⭐️ Churros 🍩
略嫌炸得比較乾身 但係肉桂糖嘅份量啱啱好🍯朱古力醬嘅厚度可以點起黎食🍫
⭐️ Sangria 🍷
酒味唔太濃充滿生果甜味🍓 志在飲下個氣氛啦🤪