2023-06-14 45 views
嚟到日富里百好大廈地下嘅火鍋店,就一定要試下佢哋嘅台式吉早沙嗲麻辣鍋啦!湯底香辣唔太辣,啱晒啲唔想太辣嘅foodie,仲有啲台式嘅味道,真係好正!最令我驚喜嘅係佢哋嘅極品安格斯肥。肉質鮮嫩,入口即化,真係好滑好嫩,一定要試下!脆鯇骨腩都好正,魚肉鮮甜,骨腩好脆好香,啱啱好嘅口感,令人回味無窮。咁多款唔同嘅配菜,其中最出色嘅就係黄金蛋黃炸魚皮!炸得恰到好處,薄脆酥香,再配上流心蛋黃,真係一絕!新鮮白鱔片都好新鮮,魚肉爽滑,配上湯底食真係好過癮!鮮雞件同肥美鮮鵝腸都好鮮味,令人食到停唔到口。即炸三秒響鈴卷,外脆內嫩,響鈴之後即刻上枱,好新鮮好熱辣,真係好好食!黑松露菌醬爆漿牛丸,牛肉爆汁,醬汁香濃,好好味!山水滑豆腐同本地生菜都係好清新,豆腐好滑,生菜好脆,令人口感更豐富。最後,要介紹下佢哋嘅飲品,我叫咗一揸竹蔗芋根紅離蔔馬蹄水,幾清甜又幾健康,同火鍋一齊飲真係好消暑!食完呢一餐,真係好滿足!食物新鮮好味,湯底啱晒我嘅口味,環境舒適,服務又好,價錢亦都好實惠。下次再黎搵啲朋友一齊食火鍋啦!