2022-01-11 134 views
一直都鍾情於藥膳米線,行過西環見到呢間台式餐廳就吸引咗我入去😋主打藥膳湯底,可配唔同配料,揀咗麻辣藥膳配肥牛同白蘿蔔😋必食!麻辣藥膳湯底,辣度剛好,再滲出藥膳香,好夠味!白蘿蔔吸曬湯底味,好入味!肥牛嫩滑而份量都幾多,好抵食!另一碗就揀咗黑毛豬肉片同花枝丸,肉質比較鬆軟,多汁鮮嫩,花枝丸彈牙有口感!除咗米線仲有好多小食,首推:上湯白菜豬肉餃,一睇就知湯底好足料,水餃配上湯清清地又多汁,一碗2 個人食好飽!另一款小食要咗炸魚皮,香脆可口😝鹵水豬大腸,口感有咬嚼勁,唔硬,味道濃郁而咸香!飲品方面, 抹香雪香同朱古力雪香,口感同出面似開唔多,有啲似加咗燕麥嘅口感,都幾特別😋