2023-09-14
豬頸肉撈檬豬頸肉好好食,焦邊外脆肉質彈牙,淨食都正。👍🏽撈檬口感適中彈牙,似米粉。一上枱超大碗,男士既話都可以好飽。每張枱都配有魚露汁,味道唔會過鹹。越南生牛肉河粉PHO湯底夠熱偏清牛肉湯味,唔係重牛既甜品湯,配菜份量多。PHO其中一個精粹就係芽菜金不換同青檸,都係令湯底提醒至另一層次。牛肉正常唔會過薄而偏牛香。🤓串燒(雞肉牛肉)呢度小食可以一件件配搭為組合,唔洗話叫一大份。串燒唔似用炭火燒,但都係邊脆可口,肉汁鮮嫩,味道適中無醬汁都可以,淨食都好好食。🤤綠豆冰出面多數係紅豆冰,見到呢度有綠豆就試吓,椰汁底超濃,有椰汁既鹹香味証明好足,但朋友就覺得鹹香既椰汁似芒果糯米飯既鹹香味既椰汁所以唔like 🤣原本我以為係綠豆沙嗰隻感覺,上枱原來係去皮綠豆,口感偏硬有咬口,整體好似椰汁綠豆糕。如果鍾意鹹香味嘅椰汁可以一試👍🏽---## 評分標準食物:4/5環境:3.5/5服務:4/5性比價: 👍🏽pp$50-100回購率:👍🏽地址:西環石塘咀皇后大道西427-437號生昌大廈地下C號舖
越南生牛肉河粉PHO
串燒(雞肉牛肉)
綠豆冰
---