2024-12-02
星期六嘅晚上,幫襯依間位於山道嘅cozy木系小店,叫咗一個二人餐 $560🥰前菜雞肉蘇格蘭炸蛋,材料豐富,有炸左嘅免治雞肉包住溏心蛋,下面舖有大量生菜絲,配上豐富嘅香料,切開炸蛋流心出嚟,好壯觀好好味😋主菜烤羊架配腐乳意式燉飯 +$80羊架香脆嫩滑,粉紅色好誘人,雖然配腐乳但好易入口,好快已經食晒成碟燉飯。法式多士 +$80海鹽焦蕉蕉海鹽焦糖香蕉+雲呢拿雪糕,配上法式多士,好香脆😍濃濃朱古力 +$48依個甜品好豐富,有朱古力mousse, 朱古力忌廉,海鹽可可脆片,配上特級欖油,滿載幸福感🤩飲品方面,我哋叫咗兩杯cocktail, 分別係Strawberry Mint Dark Rum $68,Chocolate Rumic $78,清新解膩😋評分:最高為5分治癒度:👩⚕️👩⚕️👩⚕️👩⚕️👩⚕️抵食度:💉💉💉💉翻兜指數:🩺🩺🩺🩺廿一由八石塘咀山道93號地舖 📍香港大學港鐵站A1出口5分鐘路程#healingbobo #foodie #hkfoodie #foodiehk #香港 #美食 #山道 #ShekTongTsui #石塘咀 #廿一由八
前菜
主菜
烤羊架配腐乳意式燉飯 +$80
法式多士 +$80
海鹽焦蕉蕉
海鹽焦糖香蕉+雲呢拿雪糕,配上法式多士,好香脆😍
濃濃朱古力 +$48
Chocolate Rumic $78,清新解膩😋