2024-12-02 377 views
星期六嘅晚上,幫襯依間位於山道嘅cozy木系小店,叫咗一個二人餐 $560🥰前菜雞肉蘇格蘭炸蛋,材料豐富,有炸左嘅免治雞肉包住溏心蛋,下面舖有大量生菜絲,配上豐富嘅香料,切開炸蛋流心出嚟,好壯觀好好味😋主菜烤羊架配腐乳意式燉飯 +$80羊架香脆嫩滑,粉紅色好誘人,雖然配腐乳但好易入口,好快已經食晒成碟燉飯。法式多士 +$80海鹽焦蕉蕉海鹽焦糖香蕉+雲呢拿雪糕,配上法式多士,好香脆😍濃濃朱古力 +$48依個甜品好豐富,有朱古力mousse, 朱古力忌廉,海鹽可可脆片,配上特級欖油,滿載幸福感🤩飲品方面,我哋叫咗兩杯cocktail, 分別係Strawberry Mint Dark Rum $68,Chocolate Rumic $78,清新解膩😋評分:最高為5分治癒度:👩‍⚕️👩‍⚕️👩‍⚕️👩‍⚕️👩‍⚕️抵食度:💉💉💉💉翻兜指數:🩺🩺🩺🩺廿一由八石塘咀山道93號地舖 📍香港大學港鐵站A1出口5分鐘路程#healingbobo #foodie #hkfoodie #foodiehk #香港 #美食 #山道 #ShekTongTsui #石塘咀 #廿一由八

前菜

主菜
烤羊架配腐乳意式燉飯 +$80

法式多士 +$80
海鹽焦蕉蕉
海鹽焦糖香蕉+雲呢拿雪糕,配上法式多士,好香脆😍

濃濃朱古力 +$48

廿一由八
石塘咀山道93號地舖
📍香港大學港鐵站A1出口5分鐘路程

2024-11-23
$450 (Dinner)
應邀參加港大的活動,散場後隨友人到附近的廿一由八開餐。港大師生均有折扣優惠,超讚!環境舒適,落地玻璃,天然光可照暖室內,加上客人多是莘莘學子,陽光氣息滿滿。偌大的水吧,咖啡☕️飲品🍹,都出自這裏 ☺️☺️前菜小食 - 巴馬火腿卷用材豐富,有冧酒忌廉芝士、烤果仁、雜莓乾、火煎菜、藍莓果醬,頗有新鮮感的配搭。烤羊架配腐乳意式燉飯可算是一度 fusion 菜,效果比預期理想。烤羊烤至微焦,香氣迫人,肉質軟熟,好食。燉飯口感 creamy,加上冬菇及火箭菜的點綴,味道更上一層樓。Guava Coconut Water $48,石榴香甜味中有著點點椰香,甜度適中,味道甚好 🥰🥰Sparkling Lemonade $48,檸檬🍋味清新,解渴一流!海鹽焦蕉蕉,這款甜品食材全是大愛口味,有焦糖香蕉、海鹽焦糖、雲呢拿雪糕;合拼起來,好味道就係咁簡單 🥰🥰🥰濃濃朱古力,用了朱古力慕斯、朱古力忌廉、可可碎脆片、海鹽、特級欖油,跟海鹽焦蕉蕉,完全不同,屬另類甜品🍮。

偌大的水吧,咖啡☕️飲品🍹,都出自這裏 ☺️☺️

前菜小食 - 巴馬火腿卷

烤羊架配腐乳意式燉飯

2024-10-27 755 views
之前bookmark咗呢間餐廳好耐,呢一日就嚟咗呢度chill吓,可以好好享受呢一個美好嘅下午🥰1️⃣BBQ手撕豬芝士拖鞋包呢個拖鞋包入邊嘅餡料勁惹味,有大量BBQ醬嘅手撕豬肉,食落口一啲都唔韌,再撈埋芝士,真係一個冇得輸嘅組合🥰 令人飽肚又滿足😎2️⃣焦糖燉蛋西多士呢個賣相超靚,而且份量都好大嚿🍞 有吉士喺多士面輕輕燒過,再加上糖霜做裝飾,一啖有齊香脆焦糖、creamy吉士同埋沾上蛋汁軟綿嘅西多士🤩 3️⃣煙燻布里巴斯克芝士蛋糕呢個巴斯克芝士蛋糕嘅口味都比較特別,口感非常綿密,味道方面除咗有香濃嘅芝士味,仲有煙燻過嘅味道,後勁都幾強勁😙 餐廳仲特意淋上蜜糖,等整件蛋糕嘅味道更加多變🍰4️⃣飲品♦️Strawberry Cold Brew 呢一杯cold brew好特別,除咗有咖啡嘅香味,仲帶少少士多啤梨嘅酸🍓 Cold brew set咗用Home blend嘅咖啡豆,但係一樣好高質素☕️♦️Chocolate Tonic呢個係餐廳為夏日推出嘅新產品,果然冇介紹錯啊🍫 除咗朱古力嘅香甜之外,佢係有tonic Water嘅碳酸口感,好似飲緊朱古力味嘅汽水一樣,口感幾fresh🥤除咗甜品,主食同樣出色,真係

1️⃣BBQ手撕豬芝士拖鞋包

2️⃣焦糖燉蛋西多士

3️⃣煙燻布里巴斯克芝士蛋糕
煙燻布里巴斯克芝士蛋糕
煙燻布里巴斯克芝士蛋糕

4️⃣飲品
♦️Strawberry Cold Brew
♦️Chocolate Tonic

除咗甜品,主食同樣出色,真係好鍾意呢間餐廳嘅vibe🥳 有時間一定要再嚟😎
Lunch
2024-10-23 765 views
廿一由八觀塘搬遷過黎,觀塘店系木工場,專營木造傢俬,同時提供各種輕食。搬到西環後仍然保留自然木系風格🪵靠窗位置能夠感受自然透光🌞值得一提系餐廳提供多款無麩質(Gluten Free) 菜式,對麩質敏感人士友好。✿ 香炒雜菇蘋果扁意粉配發達芝士 $128蘋果配意粉系第一次食😆🍎feta cheese系出面亦少見的,芝士來自希臘🇬🇷連同蘋果同意粉組合無生膩感👍🏼🧀有蘋果本身就 可以解膩,同時又品嚐到feta cheese芝味💛✿ 煙燻布里巴斯克芝士蛋糕 $58平時食burnt cheesecake就食得多,同smoky一齊都得?😆表面焦香層香氣濃郁,burnt cheesecake芝味好明顯😍可能經過煙燻關係,食落好似鹹鹹地,有煙肉🥓/火腿味咁😂但系又同cheesecake幾夾!✿ 焦糖燉蛋西多士 $138Cream brûlée french toast系呢度招牌菜之一,表面cream brûlée層十分香甜,蛋香濃郁🥚顏色鮮黃色同埋形狀亦做到美觀✨多士香脆之餘亦帶有軟稔感,朋友都好滿意😊✿ 伯爵茶拿鐵 $48伯爵茶味濃郁🫖淡淡既奶香,兩者比例剛好,好舒服嘅口味。✿ 焙茶朱古力 $54焙

✿ 香炒雜菇蘋果扁意粉配發達芝士 $128

✿ 煙燻布里巴斯克芝士蛋糕 $58

✿ 焦糖燉蛋西多士 $138

✿ 伯爵茶拿鐵 $48
伯爵茶味濃郁🫖淡淡既奶香,兩者比例剛好,好舒服嘅口味。

✿ 焙茶朱古力 $54
焙茶味道較朱古力明顯,同時飲得出牛奶味🥛

2024-10-21
Tea
  • 焦糖燉蛋多士
趁著假日到香港大學附近Chill下🌤️發覺喺山道附近開左一件Cafe🖤位置比較自成一角寧靜舒適🥰四周木系嘅環境好有一種文青嘅感覺🪵對住落地窗望住出面既陽光感覺好舒服☀️特別一讚佢地既咖啡質素真係好高🥹⭐️ Roasted Kale & Pumpkin Warm Salad with Red Onion Agrodolce with Boneless Chicken Thigh 🥗暖沙律好有清新嘅感覺☘️羽衣甘藍烤過加上好洋蔥嘅調味🧅帶點甜酸嘅感覺唔會太單調 配上嫩滑既雞腿肉整體感覺好健康🍗⭐️ BBQ Pulled Pork Grilled Cheese Ciabatta 🥪手撕豬肉三文治嘅口味就比較惹味🌶️芝士味非常香濃🧀配上Pickle同埋Mustard好有美式嘅風味🇺🇸⭐️ Turmeric Custard Cake with Poached Pear 🍐蛋糕本體入口好鬆軟配上Custard感覺都好輕盈🍰特別好鍾意燉梨嘅呢個配搭好有創意🤪唔會過甜好有層次有種法式田園既感覺🇫🇷⭐️ Peanut Butter Latte 🥜花生味非常濃郁超級啱晒我呢個花生醬控🤎估唔到整體唔太甜同咖啡好配合☺️⭐️ H

暖沙律好有清新嘅感覺☘️羽衣甘藍烤過加上

Peanut Butter Latte

⭐️ Peanut Butter Latte 🥜
Hand Drip

⭐️ Hand Drip ☕️
不得不讚佢嘅手沖咖啡質素非常有驚喜😛入口好Smooth好順滑🤪用上來自巴布亞新幾內亞嘅咖啡豆🧐芒果同Citrus既果香🥭完全係咖啡體現出黎
Peanut Butter Latte
Hand Drip
1K
2024-12-22 0 views
大學附近有間cafe 吸引到我, 聽同事講由香港本地木工傢俬工作室開嘅,桌子、椅子係自家設計,以木造🪵桌椅為主, 餐廳中間有張長方形玻璃木枱好吸引, 無論是坐窗邊位的座位,又可坐入面實木家具慢慢嘆咖啡都感覺特別寫意!精緻手工甜品海鹽香緹忌廉天使蛋糕帶有淡淡海鹽風的蛋糕質地香濃可口,配忌廉奶蓋口感滋味!花生拿鐵☕️濃郁奶香中又帶有花生🥜香味口感順滑焙茶拿鐵 ☕️我選了燕麥奶作為拿鐵的奶,都完美地融合到,茶底香濃使我難忘!

精緻手工甜品
海鹽香緹忌廉天使蛋糕
帶有淡淡海鹽風的蛋糕質地香濃可口,配忌廉奶蓋口感滋味!

花生拿鐵☕️
濃郁奶香中又帶有花生🥜香味口感順滑
焙茶拿鐵 ☕️
2024-12-21 0 views
"廿一由八" 位於香港大學附近,由香港本地木工傢俬工作室開設,整間咖啡店均是自家設計,以木造桌椅為主,絕對是打卡熱點。店內除了招牌咖啡外,亦不乏創意食品,充分展現出㕑師巧手創新的意念。🐔🥚雞肉蘇格蘭炸蛋~蛋炸得外皮香脆之餘,內裡依然有半熟溏心蛋效果。搭配免治雞肉及生菜絲後,令菜式更清新。🐑烤羊架配腐乳意式燉飯~中,西式的crossover成功例子!羊架肉嫩甘香,意大利飯充滿腐乳咸香味,配合鮮味磨菇及傳統Risotto 的忌廉汁,令味道昇華至更高層次。🥦椰菜花扒配阿根廷青醬及利馬豆蓉~椰菜花不會焗得太乾,利馬豆蓉沒有傳統薯蓉的滯膩感覺,豆香黏稠。🍌🍧波本香蕉~碧根果仁,雲呢拿雪糕及焦糖香蕉配搭而成的甜品,有嚼勁之餘又不會太甜,十分美味。🫖番石榴茶~富番石榴香味,清新滋潤。🍸Earl Grey Tonic~口感冰涼,茶味濃郁。
🫖番石榴茶~富番石榴香味,清新滋潤。
🍸Earl Grey Tonic~口感冰涼,茶味濃郁。

今晚我哋搵食搵到去西環,朋友介紹嗰度有一間文青cafe,喺香港大學站A1出口嗰條天橋再落樓梯就見到,都算幾方便易搵😌Earl Grey Tonic🍹甜甜地嘅Earl Grey加埋有氣湯力水,感覺非常清新😌Chocolate Rumic🥃酒味香濃之餘仲飲到甜甜地又香濃嘅朱古力味,係大人嘅味道😋巴馬火腿卷🐖火腿嘅鹹香同埋冧酒忌廉芝士嘅濃郁味道完美結合,真係估佢唔到咁夾😍再加上烤果仁嘅香味,仲有雜莓乾嘅酸甜,食落去口感豐富有層次,再加埋旁邊嘅藍莓醬,完全唔會覺得膩。而且火箭菜帶來嘅清新感,仲可以平衡埋其他味道,實在係一個好開胃嘅前菜😌烤羊架配腐乳意式燉飯🐑羊架外脆內嫩,加上少少臊味,啖啖肉質好Juicy🤤腐乳意式燉飯就更加特別,米飯吸收咗羊肉嘅鮮味,加埋腐乳嘅獨特味道,味道層次分明,腐乳同樣真係完美嘅組合😋開心果青醬扁意粉🍝開心果青醬,味道非常獨特。冇青醬嘅油膩感反而係好清新嘅味道🤩意粉煮得剛好,口感滑順,咬落去有啲嚼勁😋再加上哈羅米脆脆,既有咬口感,又添咗一啲鹹香味,令件事更加立體😌濃濃朱古力甜品🍫呢個真係必試!朱古力慕斯滑到不得了,朱古力cream配上可可碎脆片帶嚟嘅酥脆感🤩再加上海鹽嘅

Earl Grey Tonic🍹
甜甜地嘅Earl Grey加埋有氣湯力水,感覺非常清新😌

Chocolate Rumic🥃
酒味香濃之餘仲飲到甜甜地又香濃嘅朱古力味,係大人嘅味道😋

巴馬火腿卷🐖

烤羊架配腐乳意式燉飯🐑

開心果青醬扁意粉🍝

濃濃朱古力甜品🍫
呢個真係必試!朱古力慕斯滑到不得了,朱古力cream配上可可碎脆片帶嚟嘅酥脆感🤩再加上海鹽嘅點綴,完全提升咗整個甜品嘅味道。加埋橄欖油令到呢個甜品更加高級更特別😋

廿一由八係由香港本地木工傢俬工作室開嘅,成間舖自家設計,以木造桌椅為主🪵而星期五/六佢地仲設晚餐時段,都係以西式為主,仲有咖啡同LATTE☕️鍾意咖啡店嘅朋友仔一定要試試😌

🤑 人均消費:~$400
🤩 推薦指數:8 / 10
📍 餐廳資料:廿一由八 (西環)
西環石塘咀山道93號地舖

喜歡我的食評請Like & Follow🫶🏻 @umi.bengal.lifestyle

#lifestyle #hklife #foodie #foodiegram #foodielife #foodiehk #hkblogger #hkbeautyblogger #beautykol #hkinfluencer #hkmicroinfluencer #hkbeautyinfluencer #hkkol #hkfood #hkfoodie #hkrestaurant #香港美食 #香港好去處 #香港打卡 #香港探店 #香港必吃 #香港美食攻略 #香港大學站 #西環美食 #文青cafe #文青 #小店 #文青小店 #廿一由八
2024-12-09 102 views
有一排好鐘意自己去坐cafe,廿一由八是其中一間好坐食物又好食的cafe,採光度十足,環境舒適。超適合我這個I人,沒有人會催交枱,一個人坐一個下午,感覺好寧靜好放鬆。BBQ手撕豬芝士拖鞋包有驚喜~首先聞到淡淡燒香咗嘅芝士味,入口驚喜地發覺個包非常香脆!配合BBQ醬加手撕豬肉,口感超惹味,非常推薦👍🏻焦糖燉蛋西多士招牌菜!外表出色,味道一樣出色,上枱已經好香,輕輕燒過的吉士醬佈滿多士面,好creamy多士好脆~最緊要係好大份,一個人淨係食呢個都飽熱水果茶食完食物後,這壺水果茶陪伴我再渡過多一個小時嘅下午時光,茶好解渴舒服,印象中可以refill…?(忘記了)絕對會再encore 的cafe,除了食物,最喜歡cafe 就算坐滿人,還可以營造寫意放鬆的氛圍。

熱水果茶

從港大站走過來只需幾分鐘,整店以水泥及木系裝潢,令人放鬆又舒適的感覺雞肉蘇格蘭炸蛋 $68花心機的功夫菜,以免治雞肉及少量洋蔥碎包裹溏心蛋,再拿去炸,外面酥脆裡面軟嫩的雞蛋,好吃烤羊架配腐乳意式燉飯 $268新奇的配搭於是點來試試,腐乳和燉飯出奇合拍,保留了腐乳的香味但不會過咸,而且飯粒偏硬身非常正宗,烤羊架肉質鮮嫩多汁海鹽焦蕉蕉法式多士 $138被咖啡店耽誤了的甜品!比許多甜品店出色,多士中間搽了玉桂吉士醬,整體煎得微脆裡面濕潤綿密,加上焦糖香蕉和淋了海鹽焦糖醬的雲尼拿雪糕,非常好吃的配搭,現在回想仍流口水濃濃朱古力 $88朱古力慕絲/朱古力忌廉/可可脆片/海鹽/特級橄欖油帶微苦且口感非常濃郁的朱古力慕絲,灑上海鹽用咸味將甜味帶出,橄欖油令口感更幼滑,同樣非常好吃Craft Beer $65所謂朝啡夕酒,所以我們晚上點了2款酒,手工啤帶淡淡的熱帶水果香氣Chocolate Rumic $78表面是灑了可可粉的朱古力忌廉,下面是朱古力Rum酒,朱古力味濃郁帶Rum酒香氣,微微的果酸,令人賞心悅目的甜品酒咸食甜食都非常出色,希望讓更多人知道的咖啡小店

雞肉蘇格蘭炸蛋 $68

烤羊架配腐乳意式燉飯 $268

海鹽焦蕉蕉法式多士 $138

濃濃朱古力 $88
朱古力慕絲/朱古力忌廉/可可脆片/海鹽/特級橄欖油

Craft Beer $65

Chocolate Rumic $78

咸食甜食都非常出色,希望讓更多人知道的咖啡小店
2024-12-05 57 views
今日去左香港大學附近呢間特色cafe,距離地鐵站行幾分鐘就到,裝修好有特色,係好有心思既裝修,全晚仲有live Band Music,好正好chill。最重要係全部食物都好有心思,唔係啲好貴嘅食材,但全部都有好高既烹調技巧,好好味,好食過好多好貴嘅西餐餐廳雞肉蘇格蘭炸蛋呢個炸蛋好有層次,切開有免治豬肉、生菜同糖心蛋,加埋好特別嘅香料,係好好嘅前菜烤羊架配腐乳燉飯烤羊架超好味,有羊味得來唔會太臊味,而且好淋,好入味,個頓飯有陣陣腐乳味,好有特色濃濃朱古力呢個甜品肯定要好多功夫,朱古力超濃,口感好特別,用咗朱古力慕絲、朱古力忌廉加埋海鹽,好特別好好味

雞肉蘇格蘭炸蛋

烤羊架配腐乳燉飯

濃濃朱古力
2024-12-01 139 views
🍽️廿一由八📍西環石塘咀山道93號地舖中西區隱世小店,揸車路過發現呢間cafe裝修得勁Chill,一試無妨🥰。同朋友坐低邊食邊傾計,嗰種慢節奏氛圍真係好舒服🥹巴馬火腿卷🫔開胃小菜,小小冧酒味加濃厚芝士口感,入口比預想中驚喜✨,果仁嘅香脆好襯藍莓果醬👍烤羊架配腐乳意式燉飯🍖烤羊架有兩塊,份量啱啱好,唔黐骨冇騷味,超好味,配搭意式燉飯好飽肚😁,我本身唔係特別中意腐乳,不過真係勁香,賣相滿分💯,好適合打卡📷咸甜小確幸🧇吐司嘅軟熟程度真係出乎意料,每啖都好幸福,中意甜食嘅真係要試下!火腿份量啱啱好,鹹甜碰撞,原來呢種就係小確幸濃濃朱古力🍫朱古力慕斯同忌廉配搭,作為飯後甜品真係物超所值,😋海鹽稍微將朱古力嘅味帶多啲變化,成餐飯真係食到賞心悅目🤗!
🍽️廿一由八
📍西環石塘咀山道93號地舖

巴馬火腿卷🫔

烤羊架配腐乳意式燉飯🍖

咸甜小確幸🧇

濃濃朱古力🍫

2024-12-01 143 views
上網見到呢間餐廳環境都好靚,同埋個環境充滿木材勁chill,想去左好耐。餐前麵包,洋蔥湯呢度嘅麵包好好味煙煙韌韌咁,有兩款唔同口感嘅包配埋佢個牛油食到停唔到口。洋蔥湯煲得勁濃味勁好飲Barbie with Gin呢杯好清新好容易入口,甜甜地好適合餐前飲Chocolate Rumic酒香味好重,每一啖都飲到好香嘅可可粉,打卡一流烤粟米條個粟米烤得啱啱好係其中一樣必食嘅小食,配埋佢個醬汁食落唔會好乾身法式紙包柑橘三文魚配托斯卡納五香法式多士及烤時蔬三文魚好有驚喜,配埋柑橘一齊食勁正,開頭都有啲擔心果皮會唔會有啲苦澀味,估唔到咬落去嗰下成嚿都好甜。好好味,可以中和到三文魚陣油脂,另外每一樣蔬菜都好好味。上網見到個個都會叫多士嚟食,佢呢間嘅多士真係必試,口感好特別係我之前未試過嘅口感,配埋佢嘅調味真係食到停唔到口。250克美國肉眼扒配烤時蔬及壓薯牛肉份量好充足燒得啱啱好,餐廳好貼心已經將牛肉切好咗,個薯仔好味道癲咗食完都唔夠喉。檸檬芝士蛋糕最後食埋佢必點嘅法式多士,揀咗檸檬芝士蛋糕,上面類似奶蓋嘅質感我勁鍾意,配埋個多士真係超級正,食完真係超級飽。

餐前麵包,洋蔥湯

Barbie with Gin
呢杯好清新好容易入口,甜甜地好適合餐前飲

Chocolate Rumic
酒香味好重,每一啖都飲到好香嘅可可粉,打卡一流

烤粟米條

法式紙包柑橘三文魚配托斯卡納五香法式多士及烤時蔬

250克美國肉眼扒配烤時蔬及壓薯

檸檬芝士蛋糕
2024-11-19 115 views
🍁我哋一直都好喜歡西營盤同香港大學嗰邊嘅寧靜🌦️有機會都會過去行下搵下野食🍴今次呢間我地都好鍾意呢🥳🪟餐廳門囗全部係用落地玻璃🪑彩光度十足🪞坐喺餐廳入面望出去會見到好多樹術🌳遠離繁囂嘅感覺好寧靜、好舒服😌加埋木系嘅傢俬🎏整體感覺超讚喔👍🐥煙燥嫩雞胸佐香料茄子漬:佢呢個雞胸係橢圓形一口size🐣鷄腦好嫰滑✔️入面仲有茄子漬同香草🌿最特別係上面仲舖滿晒紅莓乾同埋神石榴粒粒🍒味道加埋一齊好夾💯🥪BBQ手撕豬芝士拖鞋包:呢個BBQ手撕豬芝士拖鞋包真係超有驚喜呀👍入面嘅手撕豬勁軟嫰✔️加埋佢個B B Q汁❤️令成個包變得超級惹味🔥個包仲係外脆內軟💯呢個好推介呀🥳🍰香梨薑黃吉士蛋糕:有誠意嘅香梨薑黃吉士蛋糕👍上枱嗰陣時仲係熱辣辣架🔥強烈建議食嘅時候一定要點埋側面嘅吉士醬呀☘️點左仲好食呀✅☕️焙茶拿鐵:除咗綠茶🍵焙茶都係我嘅心愛❤唔係好多地方有焙茶拿鐵☕️見到一定要飲呢個喔😍😍心心眼了❤☕️花生拿鐵:啖啖都有花生碎🥜仲好香濃添🔥加埋個靚靚拉花🌸大滿足呢🥳

今日來到近排起社交平台好紅既堅尼地城網紅海岸打卡,順道來埋喱間由手工木製傢俬起家木系文青咖啡店嘆啡❤️-香炒雜菇蘋果扁意粉配芝士酸甜既蘋果配埋鹹香嘅芝士一齊炒,味蕾嘅衝擊,好清新好特別,冇諗過素食都可以整得咁精緻咁好食!-BBQ手撕豬芝士拖鞋包切絲嘅豬肉加入BBQ醬一齊烤焗,豬肉好juicy,麵包烤到脆卜卜,勁惹味!-香梨鹽黃吉士蛋糕蛋糕好綿滑,配埋吉士cream一齊食,唔會太甜,好清爽-花生拿鐵加左花生醬既拿鐵,入口更香滑,鹹鹹甜甜勁滋味-手沖咖啡今次試既係洪多拉斯水洗既咖啡豆,聞起嚟淡淡既巧克力同啤梨味,入口帶點香莓和蜂蜜味,好正!📍廿一由八西環石塘咀山道93號地舖

-香炒雜菇蘋果扁意粉配芝士

-BBQ手撕豬芝士拖鞋包

-香梨鹽黃吉士蛋糕
蛋糕好綿滑,配埋吉士cream一齊食,唔會太甜,好清爽

-花生拿鐵
加左花生醬既拿鐵,入口更香滑,鹹鹹甜甜勁滋味

-手沖咖啡

📍廿一由八