2022-12-03
放假同朋友走左去西環海旁睇日落🌄,經過見到間白色田園風cafe就入去食dinner🥰.*我地揀咗2個 Dinner 𝘀𝗲𝘁 有沙律|前菜| 主食 |飲品|甜品。✨拉到最後有Menu參考✨🅣🅞 🅢🅣🅐🅡🅣 🌟 墨西哥脆片配牛油果醬🥑脆片外層有濃厚芝士配蕃茄粒🍅酸瓜再加點檸檬汁帶點清新🍋,伴碟旁配上香濃新鮮牛油果醬和酸奶醬,味道好夾,小篇👧🏻幾鐘意‼️🌟 是日沙律🥗沙律好新鮮,蔬菜藜麥配以黑醋汁,好開胃。🅜🅐🅘🅝 🅒🅞🅤🅡🅢🅔🍽🌟煙燻美國安格斯西冷牛扒🐂(8安士)餐廳主打慢煮方式烹製和煙燻,有創意的烹煮方法,牛扒肉質鬆軟,牛味香濃。煙燻後的味道,令牛扒每一啖在口腔都充滿煙燻香氣,小篇推介‼️🌟香煎比目魚配薯菜🐠比目魚大大塊,賣相好吸睛,調味剛剛好,入口肉質細緻嫩滑,配菜大啡菇好juicy😋.🅓🅔🅢🅢🅔🅡🅣🌟是日甜品🍰飲後總有第二個胃既小篇👧🏻問下餐廳推介甜品叫左Brownies🍫配雲呢拿雪糕🍨。甜品上層係雲呢拿雪糕,下層剛剛焗好既Brownies🍫,有士多啤梨🍓果蓉同切開藍莓🫐做伴碟,整體賣相好吸引。👧🏻小篇鐘意Brownies🍫食落好濃香朱古力味道唔會死甜而且好鬆軟,內面有合桃果仁粒,再配上
🅣🅞 🅢🅣🅐🅡🅣
🌟 墨西哥脆片配牛油果醬🥑
🌟 是日沙律🥗
沙律好新鮮,蔬菜藜麥配以黑醋汁,好開胃。
🅜🅐🅘🅝 🅒🅞🅤🅡🅢🅔🍽
🌟煙燻美國安格斯西冷牛扒🐂(8安士)
🌟香煎比目魚配薯菜🐠
🅓🅔🅢🅢🅔🅡🅣
🌟是日甜品🍰
👧🏻小篇鐘意Brownies🍫食落好濃香朱古力味道唔會死甜而且好鬆軟,內面有合桃果仁粒,再配上雪糕冷熱交溶口感好好味💕為呢一餐畫上完美的句號。
🅓🅡🅘🅝🅚🍸
🌟白桃茶
🌟鮮奶咖啡
《整體黎講》
餐廳的主打慢煮和煙燻方式烹調令人吸引,環境舒服,店員服務有禮貌,最重要係食物質素不錯,墨西哥風格令味蕾有新鮮感,值得一試。
#cc_甜品推介 #cc_西環推介
——————————————————
💕Encore指數:4.5/5
💕服務指數:4/5
💕環境:4/5
💕推介指數:4/5
——————————————————
如果鍾意我既分享pls follow —> @cc_foodie_dairy ☺️💕
📍 Slow House (西環)
西環爹核士街28-32號安發大廈地舖
@slow_house_hk #cafe #打卡cafe #西環cafe #西環 #西環美食 #西環碼頭 #西環碼頭 #西環cafe #西環西餐 #堅尼地城 #堅尼地城美食#閨蜜打卡#cafe #美食 #oodthk #堅尼地城美食 hktravel #香港好去處#香港打卡 #hkfood #hkrestaurant #hkcafe #hkigers #hktoodie #cafenopping #hkfoodblogger