今次嚟到咗一間成日門庭若市嘅越南餐廳,食咗兩款經典必試嘅美食:香茅豬扒飯同咖喱雞飯。🍲🥢香茅豬扒飯真係得意,每樣配菜都好似樂隊嘅成員咁,夾埋一齊彈奏出完美嘅味道。其中香茅豬扒炸到嘩啦啦,咬落去外脆內軟,香茅嘅清香又唔會攪擾到豬扒原味,啱晒邊個鍾意有層次口感嘅食客。加上扎實爽滑嘅扎肉,紮實喉嚨,好味到「喊」!再講吓佢嗰個自家製咖喱汁啦,濃郁得嚟唔膩口,簡直係港式越南菜其中一個經典。咖喱雞飯都唔遑多讓。啖啖嫩滑嘅雞肉,加上那濃香滑咖喱,真係夠哂kick,每一啖都令人回味無窮。而且份量大得黎,保證飽肚!整場食飯過程好滿足,當然少不了佢嘅飲品啦。咸金桔蜜就算唔係今日嘅亮點,但都算係平衡晒成餐飯嘅滿足之選。🥤總結,如果你想飽肚又想嘗新鮮,求個家常味道,呢間越南餐廳絕對值得一試!下次再黎,我一定會繼續試埋其他嘅招牌菜。😋👍