2024-05-28 2380 views
#pb食在西貢 #pbcafe系列 西貢新開高質Sourdough店🍞New Cafe Alert🚨✨之前見到人介紹西貢新開左間Sourdough店 包控即刻表示心心眼😍 呢間Sourdough Cafe開業半年多 佢位於西貢天后廟個邊 距離西貢碼頭大約10分鐘左右🤪 店內裝修似外國cafe 環境唔大 只有3-4張枱 見唔少人都特登黎買包🥰 我堂食完都忍唔住買多左幾款包返屋企 就算第2日焗黎食都好香脆、好好食❤️.佢主打嘅Sourdough每日有5-6款 有鹹有甜😋 價錢$40-$55半條 $70-$80一條🤪 除左Sourdough 佢仲有幾款三文治、Pastries 例如Banana Bread、Scone等等😍 🔹Soft Bread Basket🍞推介❤️ 呢個set包左兩款Sourdough + 3款醬料 岩哂咩都想試下嘅我🤪 當日嘅Sourdough係Sesame、Potato & Cheese Sourdough 而醬料就有Black Truffle Butter、Nut Butter、Olive Oil😋 Sourdough好香脆 一食已經好驚喜😍 Potato & Che
#pb食在西貢 #pbcafe系列
西貢新開高質Sourdough店🍞
New Cafe Alert🚨✨

🔹Soft Bread Basket🍞
推介❤️ 呢個set包左兩款Sourdough + 3款醬料 岩哂咩都想試下嘅我🤪 當日嘅Sourdough係Sesame、Potato & Cheese Sourdough 而醬料就有Black Truffle Butter、Nut Butter、Olive Oil😋 Sourdough好香脆 一食已經好驚喜😍 Potato & Cheese味超好食 味道超香 而且好濃芝士味👍🏻 最後我都再買左少少番屋企食 屋企人都大讚🥰

🔹Caeser Egg Avocado Sando🥪
好厚身、好足料🥰 佢嘅炒蛋加左芝士、香草去炒 味道好香 而且好滑😍 牛油果蓉再加青瓜、炒蛋好飽肚 食半份已經有少少滯 建議兩個人share食🤪

🔹Peanut Sandy🥜
White coffee加上花生泡泡 幾特別👍🏻 飲落有微微花生香 不過冇左層泡就同普通咖啡冇分別🤪
🔹Flat White☕️
整體✨ 西貢又多一間高質包包店🥰 呢間Sourdough Cafe開業半年多 店內唔大 只有3-4張枱 不過就有好多人特登黎買包🤪 佢每日都有5-6款Sourdough供應 今次試左幾款都好滿意 就算第2日焗黎食都好香脆😋

CUÍT (西貢)
西貢普通道3A號地舖