2021-03-16
西貢長期人氣爆旺既印尼菜黃店!聽聞主打菜白鬚牛骨湯飯($90)長期六點後缺貨,想食記得早d去排隊🦵我對上一次夜晚去係摸門釘既,所以今次好醒目咁係晏晝去左食依道王牌菜☺️tbh我覺得個飯無我幻想得咁驚艷,反而湯底係偏淡身,但牛骨大大舊是真der,食食下我要出動埋隻手揸住舊骨來嗗,真係好有滿足感☺️牛骨炆得好淋,但都係嗰句,偏淡身,偏重口味者或者會有少少失望🎅.至於烤豬頸肉炒菜配白飯($90)反而比我想像中好食!首先,d豬頸肉有咬口得來烤得好香,油脂感亦是滿滿的,配合小店既特製酸辣醬都幾開胃!所以佢點得過!最後雖然依度無圖(因為上次takeaway 影得太樣衰🤡),但佢既牛丸粉($68)其實都係recommendable ,湯濃丸彈牛味具層次,like !.但老老豆豆咁講,佢d野食,真係未上到A嗰個level,但單單係💛同野食夠特別依點,已經夠佢係西貢企穩龍頭位置!🐲
白鬚牛骨湯飯
烤豬頸肉炒菜配白飯