2024-11-25
朋友話帶我黎寶明大廈relax 下,吾講都吾知呢度原來有間韓式cafe 。餐廳係灰色水泥格調,牆上貼滿韓劇明星照片,濃厚k pop 風。餐廳menu 係西韓fusion菜,主菜都可以upgrade 套餐,加$48/66有埋湯,蛋糕同飲品。另外平日星期一至四仲有蛋糕放題😍🐮醬燒頂級牛肉拌飯賣相幾好,牛肉堆到山咁高,頂級牛肉好嫩,燒得好香。仲有泡菜,牛蒡漬,蘿蔔漬,紫菜等,滿滿韓式元素。🐤傳統人參雞湯配白飯天氣開始轉涼,係時候補一補😆湯頭幾清甜,淡淡人參味。有半隻春雞,雞肉煲到軟腍,容易進食😋🍹濟州柳丁美式咖啡可以俾我揀single shot or double shot😲我揀左single , 淡淡咖啡香,配上新鮮濟州柳丁,超級香甜!🍹U果茶有熱情果,蜜桃同柳丁,誠意滿滿,都係新鮮水果,清甜好飲👍🏻🌟餐廳設計幾有格調,性價比高,一定要預早訂位,下次要再黎試下個蛋糕放題😍
🐮醬燒頂級牛肉拌飯
🐤傳統人參雞湯配白飯
🍹濟州柳丁美式
🍹U果茶
有熱情果,蜜桃同柳丁,誠意滿滿,都係新鮮水果,清甜好飲👍🏻