2021-11-22 629 views
我諗大家應該同我一樣食日式Omakase就食得多,但我西餐嘅Omakase就真係少食啦,今日就同朋友來天后食西餐私房菜。舖內環境佈置都相當有品味及好啱打卡,而舖門口環境佈置都好唔錯。而我最鐘意係佢地果Open Kitchen可以一路同睇住大廚烹調美食之餘,又可以同下大廚交流下菜式。薯仔牛肉他他果薯仔切到好似千層咁同埋大廚好細心慢火炸薯仔,而果牛肉他他果味道好好味,再配上韓式泡菜令到果牛肉他他味有少少微辣好開胃。法式洋蔥湯第一眼見到果湯器皿係用果洋蔥來承載真係好有心思同靚。而洋蔥底下加左海鹽來定位真係好有心思,果湯味道好香濃加埋啲巴馬臣芝士碎令到果湯味道更豐富。主菜主菜就係牛肉意粉,我最愛佢果意粉質地整到剛剛好,有咬口加上牛肉好重牛味,好正。甜品甜品係自家製薑汁豆腐配上焦糖胡桃,味道唔太甜加上好香豆味及配上啲焦糖胡桃真係好正,大廚送左佢自家製果水果焦糖脆脆,果焦糖脆脆勁好味。

薯仔牛肉他他

法式洋蔥湯