2024-07-20
今日喺尖沙咀做完facial,再順便去朋友推介咗好耐既西餐廳amitie kitchen🤭-餐包有三款,當中最為欣賞抹茶紅豆包!包質軟熟,啖啖都充滿抹茶清香味👍🏻-頭盤係自家製豬手凍沙律伴話梅芥末汁豬手切片放便食用,配上話梅芥末汁酸酸甜甜,清新可口,更可減豬手的油膩感,而沙律菜份量都足夠兩人share🫶🏻-辣蕃茄汁花甲天使麵 🍝微微辣既茄汁配上花甲,味道好夾,天使麵軟硬適中,成個配搭酸酸甜甜非常開胃,令人夏天都食欲大增☺️-美國頂級西冷扒(8orz)西冷牛扒上微焦既格紋,未食就已經令人食指大動🤭牛扒🥩肉身甚厚,內部口感粉嫩,扒邊上更有薄薄煙韌的脂肪,甚有咬口,超香濃既牛味👍🏻-最後甜品以D24榴槤巴斯克蛋糕作結巴斯克蛋糕滑而不膩,食到D24榴槤肉簡直係令我心心眼😍榴槤控一定唔可以錯過!!!-今餐值得一讚嘅係,職員好細心又有禮貌,加水速度都好快🫶🏻會再同朋友嚟encore
頭盤係自家製豬手凍沙律伴話梅芥末汁
辣蕃茄汁花甲天使麵 🍝
美國頂級西冷扒(8orz)
最後甜品以D24榴槤巴斯克蛋糕作結