2012-07-25 4 views
原本早兩日打去訂位, 竟然3間分店都全個禮拜都full-booking, 已經打定輸數要即晚等位, 結果到6點零鐘去到時, 竟然可以即刻入去, 我冇即刻入去呀, 去到7點時就要等位喇, 不過都係等15mins 姐, ok~間餐廳明顯想走高高地檔既路線, 不過seating 爭d! 因為張張檯都泊得好埋, 基本上係一定聽到隔離講咩野架! 好彩野食幾好食搭夠, 加返分!我地2個人食左1個set dinner + 2 個小食 + 2個dessert~小食: 試左意大利雲吞 & 芝士西蘭花, 意大利雲吞用茄茸+芝士一齊焗,入面既truffle味都幾出, 正呀! 至於芝士西蘭花就麻麻喇, 芝士汁只係用白汁, 放耐左會變水, 唔ok...set dinner: 以Caesar salad 為頭盤, 份量唔算大, 味道正路, 唔會特別留下深刻印象主菜: 食左羊架, 好味呀! 掛住傾放耐左但依然好食, 好juicy, d 伴菜都好味, esp 有一個紫色既薯茸, 撈埋羊架肉汁, 非常好味!!!dessert: 心太軟&chocolate cake, 心太軟尚算流心, 朱古力溶液亦都唔會水汪汪; c

dessert: 心太軟&chocolate cake, 心太軟尚算流心, 朱古力溶液亦都唔會水汪汪; chocolate cake 就好好味, 朱古力味濃, 好棉好厚實, 個presentation 又靚~

drink: 一杯藍色既雜果punch, 我冇試到, 朋友話麻麻地...

overall, 如果座位放得冇咁近, 其實成件事係可以grand好多架, 野食就絕對可以encore! 埋單around $300, 我覺得去到未必一定要食佢既set, 因為小食 + 甜品都好吸引!
Caesar Salad
Lamp Chop
Chocolate Cake
Other Info. : 唔明做咩d staff o係電話度講到full哂咁, 我見好多walk-in都入到去wor, 有心食既, 可以親自去等
2012-07-04
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
Celebration
Birthday