2023-01-10 290 views
今晚約左友人睇9點半,咁離睇戲重有大把時間,我哋就去飲野食飯。戲院在荃灣廣場,所以我哋就到附近搵野食,見佢有位就入左去坐巴枱。一坐底對住啲魚生,見到我都唔開胃,啲八爪魚乾到⋯⋯啲魚望落去黑黑灰灰咁。我哋叫支啤酒就咁叫啲小食。點左瑩光尤魚,酒盗芝士。呢兩碟都唔洗佢煮,佢叫要買返嚟放在碟就得了。另外兩碟就要廚房整,分別係清酒煮蜆同燒魚干。碗蜆好大碗,不過大部分係蘿蔔,如果煮得淋又入味都算,又唔入味又唔夠淋,重要加七味粉落去啲蜆度。個魚干就正常不過未見過咁嘅presentation, 唔知有冇一塊,只知非常細碟,比平時出去食開少。我哋食左呢一round就埋單走,過第二間再食過。

2023-01-04
$175 (Dinner)