2023-07-19
我一直都好鐘意食清湯腩, 所以成日都會周圍搵有邊度好味,朋友就笑我話我以前係住荃灣的, 竟然未試過生龍清腸腩咁失敗, 所以今次就跟佢去試下入到去, 其實都似一間普通既麵店, 但特別既地方係, 有唔少既小食, 飯類, 炒粉麵, 咖哩, 仲有糕點, 睇住D間餐廳都幾多才多藝, 令我地唔少期待。香煎墨魚餅-$42煎得好香口, 而且墨魚餅幾重, 而且仲有唔少墨魚細粒增加口感崩沙腩河(大)-$82因為我地都想試唔同既野, 所以我地叫完係SHARE黎食的, 崩沙腩既份量都唔少, 入口一D都唔靭, 而且牛味好足, 而我最鐘意就係痴住肉既果塊皮, 夠晒油香, 而且個牛味仲充滿晒係河粉度, 有種越食越好味既感覺雲吞河-$38另外我地叫左碗雲吞河, 雲吞都幾多料, 而且都幾彈牙, 而且配麵去食真係絕配, 唔錯糕點-3件/$15$5蚊件大大件既膏點真係好少有, 我地見到咁抵所以叫黎試下, 我地叫左杞子桂花膏, 雪耳桂花膏同埋椰汁馬豆糕黎食, 食落質地都幾結實, 而且味道幾好, 唔會過甜, 所以我地走果陣都買多D去請屋企人食總結生龍清腸腩真係幾好味, 而且幾多選擇, 下次我會想黎試下佢個咖哩!
香煎墨魚餅-$42
崩沙腩河(大)-$82