2023-03-12 136 views
今日係我同男朋友拍拖兩周年紀念日 我地去左 Hue Dining 食晚餐 入到去見到大大既無敵海景 真係非常壯觀 😍👍 入面D座位都非常舒服 環境非常寧靜😜 我地首先叫左2份前菜 第一份前菜 3隻生蠔配燒番茄同韭菜木犀草醬 呢間餐廳入貨既生蠔 當然要選最新鮮最靚最肥美 首先食個番茄先 番茄汁既鮮味一入囗 留在口腔入面再配上肥美既生蠔肉 發出味蕾 帶出清新既感覺  亦都保留到海鮮味👍 之後第二個前菜 生牛肉他他配上紅椒核挑醬同脆香蒜西洋菜一食落口係酸酸甜甜既感覺 令人開胃😂 令人可以開胃可以再食多D 再加上特製薄脆 個菜式真係好有趣 大廚好有創意👍之後就輪到主菜 首先叫左個西班牙黑毛豬肋眼拼乳豬配上菠蘿莎莎醬及脆豬皮 係西班牙當地養既黑毛豬 係非常健康 肉質亦都好優質 西班牙氣候一年四季咁好 黑毛豬係咁優質環境下健成長 本店就選購優質既黑毛豬肉 精心用時間去烹調 一食落口肉質非常鬆軟 好易入囗 而且有陣 BBQ風味 真係好正 廚師將乳豬整到好似麵包粒既款真係好特別 有創意 食落口吾同一般出面酒樓果D乳豬 好有獨特風味第二個主菜係高級純種M8和牛西冷牛扒 ,肉質豐厚又多汁 食落去有種好舒服
今日係我同男

第二個主菜係高級純種M8和牛西冷牛扒 ,肉質豐厚又多汁 食落去有種好舒服軟綿既感覺 令人食到停吾到口 吾同一般出面餐廳食既鐵板既牛扒 M8和牛真係好吾同 再配上香噴噴既煙燻薯仔 仲有美味可口既小牛舌同牛骨髓 ,真係非常好好配搭

之後就到甜品時間啦!我地叫左吉士撻 肉桂香料鬆餅,黑糖及姜 高級甜品師傅 佢採用高級牛油 砂糖 美國雞蛋及幼細麵粉 打出最優質香口既撻地 再自己精心製作既吉士 吉士入面帶入酸甜的檸檬汁 令食客帶出味蕾 之後食肉桂香料鬆餅 佢又係用靚牛油 泡打粉 雞蛋 麵粉 砂糖 淡忌廉!!首先將牛油糖打起 再慢慢加入雞蛋 之後加入麵粉 再加入淡忌廉 。然後再入模 拎入焗爐 焗15至20分鐘 出焗爐再加入加拿大肉桂粉就完成😀 再配上黑糖同姜 兩個甜品都好好味,好滿足!