2019-06-03
鮮榨西柚茶好特別本身以為係「鮮榨」嘅意思係:店員新鮮榨汁畀我哋,點知原來佢真係畀半個西柚你自己榨汁 等待緊上菜嘅期間,我同朋友就兩個輪流係咁榨呢個用餐體驗都幾得意,要先用勞力換取果汁,最後飲落都特別甜西柚汁上有好多碎冰,配合冰涼嘅口感仲有一長條zucchini,加上薄荷,酸甜得嚟好清新 小食揀咗牛油雞翼,東南亞口味嘅香脆嘅雞翼上面有少少蒜粉同埋香茅,再加上微辣嘅醬汁,食落惹味十足 壓軸出場嘅呢個慢煮三文魚真係好無敵用湯煲裝住,熱度保存得好好,而且配搭上秋葵同南瓜等簡單嘅蔬菜,日式嘅住家感覺出曬嚟最正當然係慢煮三文魚肉,望落似半生熟,啲肉質好細嫩,又香又滑,一啲都唔嚡上面加上藜麥感覺健康又天然,而且口感好豐富,淋上秘製醬汁嘅三文魚肉加上粒粒脆卜卜嘅藜麥,本身秋葵煮出嚟嘅湯汁又黏稠,配搭新穎有趣最後甜品揀咗軟曲奇,焗過嘅cookie dough唔會太硬,有啲脆粒係面,在加上一大球嘅雲尼拿雪糕,冰火交融嘅感覺好正好刺激
等待緊上菜嘅期間,我同朋友就兩個輪流係咁榨
呢個用餐體驗都幾得意,要先用勞力換取果汁,最後飲落都特別甜
小食揀咗牛油雞翼,東南亞口味嘅
壓軸出場嘅呢個慢煮三文魚真係好無敵