2022-04-18
係海港城又有海景的地方,周圍環境都好舒服,一點多去到,最後一張枱比2個人捷足先登,唯有等下一輪兩點半,想像不到的是,收費不菲既呢類型店係食時段,而且都幾多人食,所以提一提大家,最好預先book咗先,或者喺大家行街前去到攞位先!環境方面: 要求高咁講,有些少凌亂,我相信疫情下人手不足,有啲餐枱係正廚房門口,的確有啲影響服務方面: 落單的同事都好盡責去介紹片皮鴨的食法,非常好,都對每個客人有求必應,要影相,加水,我見到都好一流,只係門口的,感覺有少少面色,但各人感覺不同。😌食物方面: 全部都有好decent 嘅presentation, 本人對於片皮鴨的味道同滿足同預期一樣,爆炸糖片皮鴨好有趣,鐘唔鐘意就好個人😂不過鴨皮真係好脆!少肥!唯獨是對片皮鴨的第二食有少少失望 —> 豆腐炆鴨湯,好不幸地部份豆腐變酸了🙁,好在無肚痛,食材的新鮮程度/ 處理過程令人擔心