2025-01-22
拍拖xx週年紀念日又有藉口出去慶祝吓🍾想起平時每次經過筲箕灣都見到有間好靚好高級嘅扒房今次終於有藉口去試吓入面有豪華水晶燈✨每張枱都有閃令令嘅枱燈座位係高身卡位梳化帶有復古氣息當我打開餐牌時,嚇咗一跳竟然有$80五道菜豐盛全餐不過我哋慶祝拍拖周年紀念,就食豪少少我哋點咗:🥩 美國安格斯牛肉眼扒•黑松露醬燒汁 $200廚師做到我要求嘅五成熟,牛扒好大塊,夠淋,有牛味,配上黑松露汁,很美味配菜有秋葵同蕃茄🐓 鐵板重量級雜扒•德國青胡椒汁 $120大堆頭雜扒餐,有薄牛扒、豬扒、雞扒、香腸,份量勁大,相當抵食另外,每個餐加$40,可以轉為五道菜豐盛全餐,包括湯、迷你沙律、芝士蛋糕及飲品🥣湯:雜菜湯/南瓜忌廉湯餐湯熱辣辣🥗沙律:麻醬汁沙律菜🍰芝士蛋糕:西班牙巴斯克焦香芝士蛋糕,味道不錯,跟餐嚟講,芝士蛋糕都幾大件,仲有擺盤添🍹飲品:除咖啡或茶,仲可以點果汁👍🏻啤酒及紅/白酒,只需補差價🍺Belgium Stella Artois 啤酒好好飲👍🏻🍹石榴汁,好厚身,味濃環境、服務都係五星級餐廳氣氛好好性價比好高
又有藉口出去慶祝吓🍾
想起平時每次經過筲箕灣
都見到有間好靚好高級嘅扒房
今次終於有藉口去試吓
入面有豪華水晶燈✨
每張枱都有閃令令嘅枱燈
座位係高身卡位梳化
帶有復古氣息
當我打開餐牌時,嚇咗一跳
竟然有$80五道菜豐盛全餐
不過我哋慶祝拍拖周年紀念,就食豪少少
我哋點咗:
🥩 美國安格斯牛肉眼扒•黑松露醬燒汁 $200
配菜有秋葵同蕃茄
🐓 鐵板重量級雜扒•德國青胡椒汁 $120
🥣湯:雜菜湯/南瓜忌廉湯
餐湯熱辣辣
🥗沙律:麻醬汁沙律菜
🍹石榴汁,好厚身,味濃
環境、服務都係五星級
餐廳氣氛好好
性價比好高