2023-06-29 45 views
佢哋dinner set係4-course,價錢因應主菜有唔同,但係每個set都會包前菜、湯、主菜同埋甜品,另外都會包咖啡或者茶,但我哋今次就揀咗mocktail同cocktail~// Appetiser //1. 鯷魚車厘茄沙律 或2. 蟹沙律酥皮撻前菜可以揀鯷魚車厘茄沙律或者蟹沙律酥皮撻,呢度嘅沙律用嘅係漬鯷魚,味道都幾明顯但因為份量唔太多,撈埋酸甜嘅車厘茄同埋清爽嘅沙律菜感覺偏輕盈,個人就鍾意蟹沙律酥皮撻多啲,咬落有蟹肉拌沙律醬再加脆口嘅酥皮,係相當開胃嘅小菜~🦀🦀🦀// Soup //1. 法式洋蔥湯 或2. 龍蝦湯(須額外加$18)同樣地湯都有兩款選擇,有法式洋蔥湯同埋龍蝦湯,我哋對呢兩道湯都係高度評價❗️❗️❗️🥰🥰🥰法式洋蔥湯超級濃味,店家應該煎香啲洋蔥,之後熬咗好耐先熬到洋蔥咁甘甜嘅味🧅🧅🧅龍蝦湯仲驚艷🦞🦞🦞好耐冇飲過龍蝦味咁純既龍蝦湯😋😋😋// Main Course //1. 燒黃油春雞配羊肚菌黑松露汁 $3282. 熟成 21 日阿根廷西冷配法式賓利士汁 $388我哋主菜叫咗燒春雞同埋西冷~兩款入邊我哋鍾意西冷多啲,個牛扒真係太靚🥹🥹🥹超級粉嫩🥩🥩🥩最上面嗰一層有油脂

// Appetiser //

1. 鯷魚車厘茄沙律 或
2. 蟹沙律酥皮撻

// Soup //

1. 法式洋蔥湯 或
2. 龍蝦湯(須額外加$18)

// Main Course //

1. 燒黃油春雞配羊肚菌黑松露汁 $328
2. 熟成 21 日阿根廷西冷配法式賓利士汁 $388

我哋主菜叫咗燒春雞同埋西冷~兩款入邊我哋鍾意西冷多啲,個牛扒真係太靚🥹🥹🥹超級粉嫩🥩🥩🥩最上面嗰一層有油脂感,下面嘅肉質又鮮嫩多汁,調味做得啱啱好,都係第一次食牛扒配法式賓利士汁,醬汁比平時配牛扒嘅醬輕身,食到有蛋黃、牛油同埋白酒醋,但係又唔會蓋過牛肉本身嘅味道😚😚😚燒春雞嘅愛皮都焗得好香脆,同埋都幾難得食到西餐入邊醃得咁入味嘅雞肉🍗🍗🍗如果再多汁少少,個分數可能會超越牛扒🤣🤣🤣

// Dessert //

Hazelnut Cake (廚師精選)

今日嘅廚師精選甜品係hazelnut cake🍰🍰🍰擺盤又係好靚😚😚😚香蕉片砌成一條魚尾咁🍌🍌🍌最上一層有啲似芝士蛋糕,口感好綿滑,之後食到好濃郁嘅榛子醬同埋榛子粒,最下層再夾多一層鬆軟嘅蛋糕,成個口感好豐富!

// Drinks //

1. Flamingo (Cranberry jus, Orange jus, Gingle Ale) $68
2. Tequila Sunrise (Tequila, Orange jus, Grenadine) $78

我哋分別嗌咗一杯Mocktail 同埋Cocktail,用嚟打卡真係一流!(但記得係攪勻之前影相🤣🤣🤣因為本身係七彩漸層嘅顏色攪勻之後隻色就冇咁靚hahaha)兩者入邊鍾意flamingo多啲~

呢間餐廳喺觀塘嘅價位算高,但計埋環境同埋食物質素,覺得都係幾抵食嘅西餐!同埋環境真係好大😮😮😮

味道:👩🏻‍💻8/10
性價比:👩🏻‍💻7.5/10