2024-03-20
今日嚟咗觀塘大廈上嘅西餐廳 Relish,真係好靚啊!🌙 裝修超精緻,中間仲有個好大個月亮嘅擺設,完全有文青feel!✨👉 Dinner Set 💰880+1 👈每個set包左前菜、湯、主食、甜品、單品原茶 🩵⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀🌟welcome drink 🍶員工姐姐送黎一set梅火龍果茶🍵 ,清醒開胃🌟Appetizer🔶蘋果木煙燻北海道帶子、日本枝豆•有機粉紅玫瑰菇•紅菜頭蓉帶子本身肉質鮮嫩,口感細膩,入口即化。蘋果木煙燻的處理使得帶子的味道更加豐富,帶有一絲淡淡的甜味,與煙燻的香氣相互融合。🔶煙燻鶴鶉髀伴沙律🥒鵪鶉髀有兩隻,肉質保持到嫩滑口感!經過煙燻後,食落香口惹味✨田園沙律既份量都唔少🥗酸酸甜甜好開胃然後,店員仲送咗我地台灣有機茶葉的refreshment tea🌼☕,用嚟清一清口中嘅味道,準備迎接主菜。🌟Soup🔶 干邑龍蝦湯🦞龍蝦湯係上枱嗰刻先喺你面前倒湯,好有儀式感,湯中有蘆筍和蝦隻,店員已將蝦的殼除去,飲落濃郁鮮美,肉鮮甜彈牙👍🏻🔶 南瓜忌廉湯🎃湯滑順濃厚,好重忌廉味🌟Main🔶鹿兒島A4和牛西冷配慢煮和牛面頰伴野菌西蘭花苗 💰498我哋揀咗五成熟,五成熟中
👉 Dinner Set 💰880+1 👈
每個set包左前菜、湯、主食、甜品、單品原茶 🩵
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟welcome drink 🍶
員工姐姐送黎一set梅火龍果茶🍵 ,清醒開胃
🌟Appetizer
🔶煙燻鶴鶉髀伴沙律🥒
🌟Soup
🔶 干邑龍蝦湯🦞
🔶 南瓜忌廉湯🎃
湯滑順濃厚,好重忌廉味
🌟Main
🔶鹿兒島A4和牛西冷配慢煮和牛面頰伴野菌西蘭花苗 💰498
我哋揀咗五成熟,五成熟中間肉質呈現粉嫩,油脂甘香,入口即溶😋慢煮12小時牛面頰牛味更加香濃肉質軟淋,配上黑松露醬同牛肉醬汁,大滿足~
🔶香烤野生虎蝦•蟹肉蟹膏意大利飯
食物嘅味道同擺盤真係超級精緻,每一啖都令人驚艷!味道偏向清爽嘅意大利米在烹煮過程中,吸收了上湯及蟹膏的精華,啖啖清香鮮美,再配以爽彈鮮美嘅野生大虎蝦🦐,一個字正🤤
Relish @relishcafehk
📍觀塘鴻圖道63-65號鴻運工廠大廈5樓B號舖