2022-08-26
《龍點心》一間系觀塘新開嘅新式創意點心😆咁岩系正👦🏻公司樓下,晚市都有供應點心🤪一於收工一齊落去試下👩❤️👨💖(由於我地果晚9點先收工落去🥲有啲我哋想食嘅都售罄 😈所以應該有第二集)---🥟一龍大滿足($58)其實叫呢個就可以試到佢餐廳所有餃類,可以滿足你想食晒咁多款但係驚太飽🥰-荀尖蝦餃皇 :皮薄多餡,蝦味好濃 好鮮-酸菜魚鳳眼餃:好大舊魚系入面 似食緊酸菜魚嘅感覺但吾酸😹-松露野菌晶瑩餃:好濃好濃松露味,咬到入面好多菇(👧🏻💜)-蟹粉菠菜香蝦餃:成隻食落好鮮甜,都多蟹粉-糯米燒賣:入面係臘味糯米飯,好香-碗豆桃子:👦🏻食吾出咩嚟,但吾好食🤣 🥟龍燒賣($38)一樣 叫呢個可以試到晒佢啲特色嘅燒賣🥰-懷舊燒賣:燒賣味道不錯 好足料(👦🏻💜)-麻辣牛肉燒賣:好似食緊一個惑味嘅牛肉球🤣-滷水鵪鶉蛋燒賣:好濃味個燒賣仲辣辣地 個蛋都入味-龍蝦汁墨魚燒賣:墨魚好彈牙,入面好juicy有微微龍蝦汁味 🍔炸饅頭柳漢堡($)呢個配搭好好食🥲❤️(👧🏻大愛炸饅頭)個饅頭炸到好香脆,入面夾住芝士 沙律醬 生菜 豬柳!!!!好滿足每一啖 🐟口水汁龍利魚腸粉($42)好新奇 第一次食包住魚嘅腸粉🤣口水汁
---
🥟一龍大滿足($58)
-荀尖蝦餃皇 :皮薄多餡,蝦味好濃 好鮮
-酸菜魚鳳眼餃:好大舊魚系入面 似食緊酸菜魚嘅感覺但吾酸😹
-松露野菌晶瑩餃:好濃好濃松露味,咬到入面好多菇(👧🏻💜)
-蟹粉菠菜香蝦餃:成隻食落好鮮甜,都多蟹粉
-糯米燒賣:入面係臘味糯米飯,好香
-碗豆桃子:👦🏻食吾出咩嚟,但吾好食🤣
🥟龍燒賣($38)
一樣 叫呢個可以試到晒佢啲特色嘅燒賣🥰
-懷舊燒賣:燒賣味道不錯 好足料(👦🏻💜)
-麻辣牛肉燒賣:好似食緊一個惑味嘅牛肉球🤣
-滷水鵪鶉蛋燒賣:好濃味個燒賣仲辣辣地 個蛋都入味
🍔炸饅頭柳漢堡($)
🐟口水汁龍利魚腸粉($42)
好新奇 第一次食包住魚嘅腸粉🤣口水汁好香好香 個麻辣幾出,腸粉好滑 但可以餡系魚關係食落一pat嘢咁,但好食
🍡一口咸水角
首先🤣🤣呢個設計好方面我覺得,炸得好脆 內餡食落比平時食開濃味,咸香味好出
自費的🙏(整體我地覺得每樣都有佢特色,而且好食🙈一間會再encore 呢點心店🌈)
(5🧸為滿分)
賣相:🧸🧸🧸🧸
味道:🧸🧸🧸🧸
環境:🧸🧸🧸
價錢:🧸🧸🧸
服務:🧸🧸🧸
龍點心
地址: 觀塘觀塘道398-402號Eastcore1樓4號舖
電話: 23900166