2023-07-12
觀塘一向多開倉,今日同朋友去買完野之後去左一間幾雅致的西餐廳食午餐,環境好舒適,座位寬敞,而且服務都幾細心!我地叫左兩份午餐一起食,香烤加拿大豬鞍配炸薯條及茶芥未籽燒汁及烤阿根廷21日熟成西冷牛扒配烤雜菜及忌廉黑椒汁,食物質素都唔錯!🌟沙律及甘荀湯沙律菜新鮮,清甜爽口,甘荀湯亦好濃郁,香滑細膩,幾開胃🌟香烤加拿大豬鞍配炸薯條及茶芥未籽燒汁肉質好軟腍, 以慢煮方式製作菜餚,能確保食材原汁原味,維持稚嫩的食感。從豬鞍的切面看來,肉質鮮嫩,剛剛好!既富肉汁,肉味亦濃,配埋特制的醬汁香甜,食慾大增,好好味~值得一試!🌟烤阿根廷21日熟成西冷牛扒配烤雜菜及忌廉黑椒汁份量十足,外部肉質雖然偏乾,但牛扒中心部分呈粉紅色,口感頗嫩,而且食到淡淡肉味,邊沿位置帶少許脂肪,吃起來有咬口。 主菜配以青黃翠肉瓜,火喉控制唔錯,香脆爽甜,配上黑椒汁,香鮮味不俗。本人比較喜歡豬鞍,因為真係好香嫩,但朋友就話西冷扒牛肉味濃郁,嫩滑好味。去開觀塘的朋友,可以試下!
🌟沙律及甘荀湯
沙律菜新鮮,清甜爽口,甘荀湯亦好濃郁,香滑細膩,幾開胃
🌟香烤加拿大豬鞍配炸薯條及茶芥未籽燒汁
🌟烤阿根廷21日熟成西冷牛扒配烤雜菜及忌廉黑椒汁