2019-03-22
同事食過呢間好味,今次帶埋我,一行五人,預早訂好枱,揀定個招牌套餐。雖然喺駱駝漆大廈,上到去一啲都唔覺得似私房菜嘅格局,反而似一間飯店,店內環境像一般酒樓形式,也有一些廂房。花膠海參燉螺頭~個湯好香好甜好夠味,足料花膠,有少少海參,也有一些雞腳,可是,一粒螺頭也找不到,有點失望。金銀蒜粉絲蒸元貝~好大隻,剛剛熟也爽口,蒜蓉粉絲蒸得好香。天下第一雞~雞皮滿是芝麻,非常香口,雞肉也很嫩滑呢!花雕蛋白蒸蟹~蛋白好滑充滿花雕味,蟹新鮮,肉質鮮甜,份量有兩至三隻。原隻鮑魚扣山珍海味~ 鮑魚用咗較深色的醬汁炆煮,幾特別,好有口感,冬菇超級大隻,花膠味道不錯,但略嫌炆得唔夠淋。招牌三式蝦~包括勁惹味豉油王蝦、邪惡金沙蝦及爽口彈牙芝士蝦丸,這個招牌菜全場最好食,啱曬重口味嘅我。清蒸游水海斑~條魚好新鮮,非一般蒸法,擺成游水嘅姿勢,個樣好生猛。瑤柱扒時蔬~ 大大條菜心,舖滿瑤柱,可惜個豆粉芡太濃,見到"一舊舊"汁。飄香炒飯~ 呢個飯炒得唔錯,一啲都唔油膩,飯粒粒好乾身,個味也調得好好。精美甜品~花形芒果布甸,口感較爽,唔係好似布甸。整體上每個菜都算不俗。
金銀蒜粉絲蒸元貝~好大隻,剛剛熟也爽口,蒜蓉粉絲蒸得好香。
天下第一雞~雞皮滿是芝麻,非常香口,雞肉也很嫩滑呢!
精美甜品~花形芒果布甸,口感較爽,唔係好似布甸。
整體上每個菜都算不俗。