2022-12-19
💁🏻♀️觀塘工廈嘅手工意粉,老闆係🇮🇹人,意粉每日新鮮製造,價錢親民😙其實一心諗住試佢個千層麵條,都知佢係限量發售,不過11:30 開門,12:15去到已經話賣哂😥想試嘅話真係要喺佢開門嗰陣去!一落完Order就會即刻送上熱辣辣嘅蒜蓉包同埋南瓜湯,蒜蓉包蒜蓉味唔算太重,不過都幾脆口,南瓜湯質地唔會太水,味道冇咩特別😬▫️意大利手工5mm闊條麵配白汁三文魚👉🏻手工闊條麵明顯比普通Cafe 嘅麵爽口彈牙同幾有蛋香👉🏻白汁都好Creamy 同埋份糧多,所以麵唔會乾爭爭⭐️⭐️⭐️.▫️意大利手工小雲吞帕爾瑪火腿餡配雞湯 👉🏻成個感覺有d似茶記湯通心粉,火腿變咗 Parma Ham😅味道ok 既,只係可能我比較鍾意濃味,所以感覺佢有d 淡😥 ⭐️⭐️意粉送上之後服務員就會即刻問要唔要芝士,最初以為係比芝士粉,點知係佢拎住一大舊芝士行埋黎刨落去,叫做有少少驚喜(想營造意大利嘅感覺?)😂——————環境:裝修非常簡約,冇乜西式嘅感覺,有d似飯堂🙈
▫️意大利手工5mm闊條麵配白汁三文魚
👉🏻手工闊條麵明顯比普通Cafe 嘅麵爽口彈牙同幾有蛋香
👉🏻白汁都好Creamy 同埋份糧多,所以麵唔會乾爭爭
⭐️⭐️⭐️
▫️意大利手工小雲吞帕爾瑪火腿餡配雞湯
⭐️⭐️
——————
環境:裝修非常簡約,冇乜西式嘅感覺,有d似飯堂🙈