最近我好想食豉油雞,朋友介紹觀塘有一間工廈嘅豉油雞幾出名,仲有酸菜魚添,一於前幾日順路經過觀塘去買返個套餐返屋企食好西。秋意酸菜魚酸菜魚香味好出,配料除咗有魚肉之外,仲有豆卜﹑薯粉﹑豆芽等。魚肉厚身爽脆,幾有咬口,不過要小心有碎骨。自家製酸菜魚湯底味道濃厚,相比麻香酸味更突出,越食越辣好過癮haha豉油雞半隻豉油雞喺餐廳既招牌菜,網上果然無介紹錯~豉油雞件賣相吸睛,見到雞皮既豉油色就知一定好入味,味濃但唔會好鹹,雞皮帶有焦香,肉質嫩滑美味,基本上無咩骨,雞件有層薄脂肪,入口油香好出,再加埋薑蓉提味,每一啖肉都喺享受呢🥳小編有機會要encore。白桃烏龍茶白桃烏龍冷泡茶,除咗有茶包,茶入面仲有一些白桃粒,飲落清新。百香果柑桔蜜百香果柑桔蜜味道酸甜。
白桃烏龍茶
百香果柑桔蜜
百香果柑桔蜜味道酸甜。
Type of Meal
Dinner