2024-08-08
陪家姐,老婆外夝去左觀塘工廈個頭行街買野,累累地搵間野坐低飲杯野食小小野咁。上網見到呢間有不少好評就去試下。跟住個地址去,應該係星期日既關系,d工廈通常都關門,真心有點難搵。不過上到去,又出奇地唔小人,仲有好幾枱客都响我地之後入黎,都幾好生意睇黎。餐廳唔算好大,長方形,兩邊都有枱,枱seat呀有d似學生上堂個款,仲有櫃桶,諗番起乜都放落去個櫃桶到。櫃桶入面放左本簿仔,我諗係比客人畫下野咁。好有課室feel。最後叫左d,野飲野食鹽酥雞塊配蕃薯條:雞塊新鮮炸起,夠晒熱,唔過火,夠大舊,啖啖肉,唔係重味個隻。蕃薯條食落甜甜地。黑松露雜菌意粉:黑松露味重,白汁夠creamy,意粉都叫做有點口感,條條分明,好怕食一pat pat,個d百香果冰茶荔枝玫瑰冰茶凍朱古力鮮奶桂花拿鐵咖啡四杯野飲都唔錯,都夠份量。芒果百香果刨冰:最有驚喜係個刨冰,我諗好食過出面d,甜品鋪,份量都算大,真材實料,唔係hea,你,百香果同芒果都甜甜地唔會酸。
最後叫左d,野飲野食
百香果冰茶
荔枝玫瑰冰茶
凍朱古力鮮奶
桂花拿鐵咖啡
四杯野飲都唔錯,都夠份量。