2020-07-05
個人本身很喜歡在觀塘工廈搵食😆一來不用在大商場同人逼,二來環境比較清靜,實在是同朋友聊天的好地方!今日選擇到這間位於the wave的工廈,deer kitchen,一進門口已有鹿的裝飾,打咭一流📸Weekend晚飯也有dinner set! 不過我地今次散叫😄見到有$10 生蠔,好抵呀🤩飲品叫了rose latte 同mocha ,個人覺得幾好,不會太甜,而且圓圖的杯很特別❤️我們叫了半打生蠔,生蠔🦪吃下去感覺新鮮,不錯!之後叫了黃金特式單骨雞翼,即是有咸蛋黃炸的雞翼!超好味😍見到好多枱都有叫,強烈推薦💯Pizza叫了夏威夷pizza,材料和平時的有點不同,有煙三文魚,parma ham, 菠蘿😋薄薄的皮不會太飽,兩個人都食得哂!另外叫了安格斯牛肉漢堡!,配有薯條,份量適中,牛肉漢堡有肉質不會太鬆。最後當然要叫甜品!蘋果金寶配雪糕!暖暖的蘋果餡配凍的夏威夷雪糕🤩好味!
見到有$10 生蠔,好抵呀🤩
我們叫了半打生蠔,生蠔🦪吃下去感覺新鮮,不錯!