2024-11-24
收工嚟到駱駝漆食dinner 試咗呢間位於9樓嘅泰菜Add Some Thai🇹🇭餐廳環境充滿泰式風情好似去咗 用咗木做主調 環境闊落 樓底夠高 店員都好Nice原來仲有兩間獨立房 入面仲有得唱k同打牌 啱晒一大班人嚟玩冰火椰子雪糕蝦多士 $128出面好少見到椰子雪糕同蝦多士嘅配搭我好鍾意上面個椰子雪糕 椰子味好香濃仲食到椰子肉雪糕下面隻蝦好大 咬落好彈牙蝦多士炸漿唔會太厚 熱辣辣同椰子雪糕一齊食又凍又熱咁口感好豐富泰式炭燒豬頸肉炒金邊粉 $108金邊粉俾我想像中大份而且面頭仲見到有好多塊豬頸肉豬頸肉肥瘦適中 爽口彈牙仲配上我鍾意食嘅蝦餅金邊粉食落甜甜地 仲加入咗芽菜同蛋絲 食落唔會好油膩嘅感覺香滑雞肉配法式蒜蓉包 青咖哩 $108雞肉係海南雞飯嗰款雞肉 食落好嫩滑 除咗雞肉仲加上薯仔同埋西蘭花仲有兩塊蒜蓉包青咖哩食落少少辣 椰奶味好香幾易入口 浸晒蒜蓉包落青咖哩度食超正香燒菠蘿串 $26菠蘿燒得啱啱好 大細適中 食落都好甜唔會酸三色芒果糯米飯 $88糯米飯賣相好吸引仲配有兩球椰子雪糕 三色糯米飯有白糯米 班蘭同蝶豆花味 好特別! 另外要大讚啲芒果真係好香甜椰林風光 $46飲落好Re
環境闊落 樓底夠高 店員都好Nice
原來仲有兩間獨立房 入面仲有得唱k同打牌 啱晒一大班人嚟玩 冰火椰子雪糕蝦多士 $128
出面好少見到椰子雪糕同蝦多士嘅配搭
我好鍾意上面個椰子雪糕 椰子味好香濃仲食到椰子肉
雪糕下面隻蝦好大 咬落好彈牙
蝦多士炸漿唔會太厚 熱辣辣同椰子雪糕一齊食又凍又熱咁口感好豐富 泰式炭燒豬頸肉炒金邊粉 $108
金邊粉俾我想像中大份而且面頭仲見到有好多塊豬頸肉 豬頸肉肥瘦適中 爽口彈牙 仲配上我鍾意食嘅蝦餅
金邊粉食落甜甜地 仲加入咗芽菜同蛋絲 食落唔會好油膩嘅感覺 香滑雞肉配法式蒜蓉包 青咖哩 $108
青咖哩食落少少辣 椰奶味好香幾易入口 浸晒蒜蓉包落青咖哩度食超正 香燒菠蘿串 $26
菠蘿燒得啱啱好 大細適中 食落都好甜唔會酸 三色芒果糯米飯 $88 糯米飯賣相好吸引仲配有兩球椰子雪糕 三色糯米飯有白糯米 班蘭同蝶豆花味 好特別! 另外要大讚啲芒果真係好香甜 椰林風光 $46
飲落好Refreshing 面頭仲有菠蘿 酸酸甜甜咁 椰奶味好香濃同菠蘿配搭得啱啱好 好夏日嘅感覺 富士山下 $42
賣相超靚 個奶蓋都好特別係蝶豆花奶蓋 打卡必點