2022-05-16
今日去觀塘買嘢 睇下openrice附近有咩食 見到係開源道54號豐利中心5樓有間工廈cafe好多好評就去試吓入到去工廈竟然見到間咁優雅清幽嘅cafe同出面環境完全唔同 成個人心情都放鬆曬 仲有幾幅油畫同露台 幾有格調 如果喺出面同班friend食飯飲嘢都應該幾放鬆 幾chill😎😎😎 可惜今日落雨出唔到去🤧 下次有機會一定要試下感受下個氛圍坐低啲員工服務態度都好好 好nice 問佢哋有咩推介 佢哋推介我食醉烤三黃雞 話係呢度嘅招牌 咁就梗係要試下啦 餐點嚟到未食已經聞到好香嘅花雕酒味 烤得金黃鬆脆 睇到都已經流曬口水 餐廳仲好貼心 驚你整污糟隻手送埋手套畀你帶住食 呢樣嘢真係好加分一切開隻雞已經爆曬汁非常juicy 唔係平時出面食到嗰啲乾憎憎嘅雞 雞肉爽滑彈牙鮮嫩可口 配埋塊雞皮烤得剛剛好脆卜卜 令人忍唔住食完一啖又一啖如果有機會下次一定要嚟試其他嘢食 平時食開啲cafe都有少少伏 估唔到呢間cafe嘢食都幾有水準😋😋