2021-03-28 248 views
之前已經食過Deer Kitchen喺荃灣嘅分店覺得唔錯,所以今次再試埋佢第二間分店睇吓點😙呢度環境同荃灣分店比大好多,燈光比較暗相對更有情調,而且晚餐時間都唔算太多客人,好適合情侶嚟拍拖🤫野飲方面我叫咗上次試過嘅海洋梳打,味道依然冇令我失望🤗之後試咗一杯新野Deer Sunrise,樽身賣相好靚,但味道就比較酸😣頭盤我地兩個都揀咗黑松露意大利雲吞,黑松露味好強,而且雲吞皮都唔會話好厚😀主菜方面我就叫返上次食過嘅烤燒頂級美國西冷扒,因為上次食過太正了所以想再試🤩上次揀咗七成熟,所以今次揀咗五成試吓個分別🧐五成熟廚師都處理得好好,切開之後入面好多肉汁流出嚟,真係望到都流曬口水呀🤤牛扒餐仲有個紫薯跟埋,唔單止好香紫薯味而且仲外脆肉軟🥳連唔太鐘意食薯類食物嘅我都忍唔住食曬🥳另二個主菜我地叫咗鮮海膽明太子蟹肉扁意粉🥰賣相鋪得好靚,而且入面仲有好靚好大條嘅海膽,扁意粉同明太子醬mix埋一齊好香,可以睇得出用料十分講究😮地址:觀塘興業街4號The Wave 6樓 01室
前菜白包

餐湯
海洋梳打
野飲方面我叫咗上次試過嘅海洋梳打,味道依然冇令我失望🤗
Deer Sunrise
黑松露意大利雲吞

烤燒頂級美國西冷扒
上次揀咗七成熟,所以今次揀咗五成試吓個分別🧐
紫薯
牛扒餐仲有個紫薯跟埋,唔單止好香紫薯味而且仲外脆肉軟🥳
連唔太鐘意食薯類食物嘅我都忍唔住食曬🥳
鮮海膽明太子蟹肉扁意粉