2024-11-13
觀塘工廠大廈多野食大家都知,最近去咗果邊食到一間台式餐廳都幾值得推介!🧡環境都幾大, 食緊都見到有兩group人入黎~分別20人同9人~之後先知原來佢地有房~食物選擇都算多~台灣出名既食物都有, 好似牛肉麵、麵線、小香腸等等😎我地就分別叫咗雞絲麻醬涼麵同埋麻油雞麵線雞絲麻醬涼麵份量都幾大,麻醬唔會太重花生味, 都幾清新!佢仲有辣椒醬比你一齊撈黎食, 仲好食咗😙另外最值得一讚係佢用烏冬!!個烏冬好好食, 好煙un, 好好咬口, 好掛到汁~麻油雞麵線都係台灣signature野~個湯有麻油香但唔會好濃,係可以飲哂既感覺!😆見入面既料仲有紅棗同埋冬菇,都幾多料!雞既量都好不吝嗇, 有3大舊, 仲有雞脾~肉嫩!之後我地仲叫咗一份腐皮蝦肉卷~唔係脆口果種, 但蝦既肉質夠彈牙, 好食❣️飲品就飲咗水果茶同埋檸檬椰果多多兩杯都叫咗半糖, 所以甜度都岩口味❤️水果茶好多料, 有蘋果, 火龍果, 百香果,檸檬, 仲有蕃茄仔!好refreshing~檸檬多多就好夠酸度, 令人好開胃!
見入面既料仲有紅棗同埋冬菇,都幾多料!
雞既量都好不吝嗇, 有3大舊, 仲有雞脾~肉嫩!
之後我地仲叫咗一份腐皮蝦肉卷~
唔係脆口果種, 但蝦既肉質夠彈牙, 好食❣️
飲品就飲咗水果茶同埋檸檬椰果多多
兩杯都叫咗半糖, 所以甜度都岩口味❤️
好refreshing~
檸檬多多就好夠酸度, 令人好開胃!