2023-11-04
今日帶大家嚟到觀塘,試下呢一間新開既CAFE。比附近既餐廳,佢地有賣唔同產地、味道既咖啡豆,可以一邊食野,一邊靜靜地歎返杯咖啡☕️。當然佢地都有提供主食、意粉🍝、同燴飯。今次我地就試左呢款「半邊春雞配烤豬肋骨」。我幾鐘意黃油🧈春雞,食落皮香肉滑,雞肉保留到肉汁,唔會DRY,而且食落帶少少香辣,比較吸引👍🏻。後面仲有兩條豬肋骨,份量都唔少,食落幾惹味。當然底放左一堆幼身薯菜,食落都幾脆口。呢度既燴飯係用傳統意大利既煮法,食落口感會點硬身。我地就試左兩款。第一係「龍蝦汁青口蜆肉燴意大利飯」,食落會較濃味D,配埋青口味道更鮮甜👍🏻。第二款為「紅菜頭蟹肉燴意大利飯」,顏色非常吸引🤩,配埋蟹肉,口感更豐富。是日甜品係朱古力慕絲香蕉🍌蛋糕🍰。蛋糕幾香香蕉味,食落唔會過甜,質感較柔軟,幾好味🙂!整體食物都唔錯,而且價錢合理,又坐得舒服。11月份餐廳逢星期六日仲會推出$158/90分鐘任飲優惠(包括咖啡、手沖),大家嚟觀塘時不妨嚟試試~