2023-12-02 689 views
相隔一段時間冇嚟觀塘工廈嘅隱世餐廳搵食 呢晚約咗個鍾意咖啡嘅友人食晚飯 佢就推介咗呢間樓上cafe😝佢話星期六日仲有個$158任飲咖啡㗎 半邊春雞配烤豬肋骨春雞外皮金黃色 咬落好多肉汁😚 即使係雞胸部位都唔算鞋 味道好香口 豬肋骨有幾濃燒烤醬味 兩大條份量都幾多 同埋幾厚肉㗎🐷 呢份主食仲包咗餐湯同一杯$35以下嘅飲品 所以都幾抵食👍🏻 側邊仲有大量好脆卜卜嘅薯條🍟 所以係一定夠飽㗎卡邦尼扁意粉意粉幾creamy 有煙肉嘅鹹香 唔會好膩🍝 仲有啲醃製過嘅五花肉 食落幾juicy 扁意粉幾掛汁 每啖都係幸福嘅口感☺️咖啡友人嚟呢度嘅重點 就係嘆返杯啡佢叫咗冷萃茉莉茶咖啡 呢杯好啱打卡🥰 有一枝裝住咖啡嘅針筒 要自己將咖啡輸注到茉莉茶入面 真係幾搞笑 飲落除咗有咖啡香 仲有綠茶香味🍵 我就揀咗dirty 飲到有奶同啡兩種層次 呢度嘅咖啡係幾好☕️ 香蕉朱古力慕絲蛋糕最後叫咗個甜品作結 頂層嘅朱古力慕絲口感煙韌 下層嘅香蕉蛋糕唔會好甜 鬆軟有咬口🍌 蛋糕仲一份有兩件都幾抵食臨酒嘅時候店員仲俾咗一小杯佢哋啱啱煮好嘅咖啡俾我地試✌🏻 自問我就唔係咖啡專家 不過我友人就有交流吓 真係做到咖啡研究所嘅精

半邊春雞配烤豬肋骨
半邊春雞配烤豬肋骨
是日餐湯

咖啡
冷萃茉莉茶咖啡
Dirty

香蕉朱古力慕絲蛋糕
香蕉朱古力慕絲蛋糕

臨酒嘅時候店員仲俾咗一小杯佢哋啱啱煮好嘅咖啡俾我地試✌🏻 自問我就唔係咖啡專家 不過我友人就有交流吓 真係做到咖啡研究所嘅精神啊☺️
Type of Meal
Dinner