2023-02-09
係時候去觀塘發掘下好嘢食,今次嚟到觀塘海濱公園,餐廳環境好清靜,outdoor可以對住海景都幾寫意,相信日抖會更靚,而indoor裝修都好開陽有格調,坐得好舒服我哋order咗兩個main course同埋兩杯cocktail,坐低一陣waiter就會送上餐包。日本花魚一夜干西班牙飯 $188黃花魚肉質比較紮實彈牙,食落唔會乾,魚皮少少脆好香口,味道帶鹹香,條魚都幾大條,主要係d大骨,所以唔會話好難處理,西班牙飯嘅份量比較少,側根有d飯焦幾香口,整體味道唔錯👍燒西班牙黑毛豬架 $188平時比較少食豬扒,因為怕佢乾爭爭,但係呢個黑毛豬肉質鮮嫩又juicy,超鍾意side dish,有薯餅蘆筍,配埋蘋果蓉好match好味👍Blue Hawaii $78(Malibu Rum, Blue Curaçao, Pineapple, Coconut Milk)呢隻藍色好靚,打卡一流,菠蘿拼椰汁,好fresh👍Fresh Strawberry Daiquiri $78(Rum, Triple Sec, Fresh Strawberry, Fresh Lemon Leaf, Fresh Lemon J
日本花魚一夜干西班牙飯 $188
燒西班牙黑毛豬架 $188
Blue Hawaii $78
呢隻藍色好靚,打卡一流,菠蘿拼椰汁,好fresh👍
Fresh Strawberry Daiquiri $78
(Rum, Triple Sec, Fresh Strawberry, Fresh Lemon Leaf, Fresh Lemon Juice)
有士多啤梨粒喺入邊加上檸檬汁,酸酸甜甜好易入口👍
美味指數🍽:8/10
環境指數📸:8.5/10