2024-03-28 45 views
之前去觀塘日升中心食飯見到一間餐廳係湯咖喱🍛為主覺得好特別,放假帶老公去食先。森店內塗鴉色彩豐富,好吸眼球。📍觀塘 森我哋食左:🌟主菜:香煎帶子烏冬麵💰118帶子兩邊煎一煎好香口,有3大嚿帶子,烏冬爽口滑身。一定要讚個沙茶湯底,好濃,好惹味。飛驒和牛漢堡扒湯咖喱💰138雖然個湯咖喱比平時食嘅咖喱🍛流質啲,但係個濃度一啲都唔輸蝕平時食嘅咖喱汁,咖喱好濃。和牛漢堡扒好重牛味,湯咖喱入面有好多蔬菜,茄子🍆南瓜🎃西蘭花等。主食加💰10有前菜同餐飲,我哋兩個餐都揀左綠茶,綠茶🍵好清,淡淡嘅茶味如果茶味再重啲岩我哋口味多啲,我超級鍾意佢個前菜,係甜蝦乾,味道偏甜岩女仔。🌟小食必食推薦:芝士年糕💰23芝士年糕超鬆軟,芝士餡好多,係我食過嘅芝士年糕第一位🥇黎呢間一定要食。魷魚卷💰18呢個魷魚🦑卷看似平平無奇,入口超級驚喜。吉列蝦💰38吉列蝦表現正常。💥串燒💰100有六串,原本想食,但是夜晚先有,真心見到都覺得好抵,日式串燒平均十幾蚊。下次夜晚試吓先。💥生啤💰58買一送一,如果飲啤酒🍻一定唔好放過,但是我哋食完去做gym所以冇飲到。我見到餐牌刨冰🍧都好吸引,都係夜晚先有。下次夜晚再黎食呢間。總結:湯咖喱

📍觀塘 森
我哋食左:

🌟主菜:香煎帶子烏冬麵💰118

飛驒和牛漢堡扒湯咖喱💰138

🌟小食
必食推薦:芝士年糕💰23

魷魚卷💰18
呢個魷魚🦑卷看似平平無奇,入口超級驚喜。

吉列蝦💰38
吉列蝦表現正常。

總結:湯咖喱幾特別又好味,小食串燒算幾平,整體價錢中等,可以再食呢間。

2人總數💰319(包埋加一)人均💰159

10分滿分
味道:7.5/10
環境:7.5/10
價格:7.5/10

#hkfoodie #hkigers #hkig #hkblogger#chansfoodie.hk
#hkrestaurants
#hongkong🇭🇰 #hongkongfood #hongkonglocalfood
#hongkongtravel #hongkonginstagram
#香港探店 #香港探店分享 #香港探店打卡