2019-10-10 146 views
今日同媽咪想食潮州野 係觀塘唔係太多選擇 唯有上openrice 睇下 見呢間野新開又幾試正咁 所以就去左試下~ 入到去發現間野真係好大 我地早黎 所以未算好多人 坐低就睇下餐牌先!好傳統既潮州菜 有哂我鐘意食既野 yeah! 我地好快點左隻凍蟹 螺頭燉湯 滷水鵝 同個四季豆! 叫完菜都好快上齊 個螺頭湯好得意呀 用個茶壺仔裝住 倒出黎就飲得 一飲落都覺得好足料 有螺頭味 打開個壺仲有螺肉同雞腳眼 媽咪好鐘意呢個湯跟住就開始食蟹了 凍蟹幾鮮味 好有潮洲既風味 滷水鵝都好入味 唔會死鹹 賣相都好靚!四季豆炒得好好食~ 加埋D肉碎好香!香港人點都要叫翻個小炒先開心既! 呢間野整體唔錯 下次有機會再黎觀塘食飯會再食

呢間野整體唔錯 下次有機會再黎觀塘食飯會再食